Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 18 Кой е работодател на МВР?

Кой е работодател на МВР?

Е-поща Печат PDF

Наскоро станахме свидетели на нов връх на лицемерието на днешното българско правителство. Негови актуални изразители станаха министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и главният секретар на министерството Калин Георгиев. Беше разгласено, че на българските граждани по селата ще се дават мобилни телефони, за да съобщават за кражби и нападения. Каква наглост! Като че ли сега не се знаят кои са извършителите. Всъщност тази манипулация за оневиняване на престъпното бездействие на МВР е част от един по-широкообхватен план за смазване на съпротивителните инстинкти на народа. Какви са фактите?

Известно е, че след убиството на някой изявен престъпник МВР заявява, че той е добре познат на органите и нищо повече. Сякаш МВР е бюро за познанства и статистика.
Известно е, както твърдят мнозина, че силите на МВР са насочени предимно към защитата и охраната на чуждестранните интереси в България и че част от ръководството на министерството е назначено с препоръките на едно задокеанско посолство. За да спечелят благоволението на чуждестранните си покровители, тези ръководители са насочили вниманието си към пълното елиминиране на руското икономическо влияние в страната (например чрез визови ограничения и затруднения); срещу организираната престъпност, която пречи на безпрепятственото изнасяне на финансови активи от страната като реален конкурент; към разбиването на нелегалните печатници на валута (най-вече на долари) на територията на България.
Известно е също, че битовата престъпност и сигурността на обикновения гражданин не вълнуват особено и настоящия ръководен състав на МВР. С основание може да се твърди, че няма българско семейство, което да не е било през последните 20 години обект на престъпно посегателство. Кражбите и убийствата станаха неотменна част от нерадостното ни битие. По-голямата част от извършителите са добре известни. С раздаването на номера и мобилни телефони МВР ни казва – ние нищо не знаем, нас никой не ни информира, ние падаме от Марс. А това е отвратително лицемерие.

Известно е, че за да се спре процесът на изграждане на организирана самозащита, наскоро се сформира национално движение “Гражданска сигурност”. Целта е да се изземе и подмени идеята за създаване на Гражданска гвардия за самозащита по селата, с която на практика ще се потвърди престъпното бездействие на българската полиция. По този начин се прави опит да се овладее народното недоволство и да се трансформира в гражданска организация срещу пожари и природни бедствия (която по-принцип е също полезна), но не и за самозащита при посегателства на живота и имота на българите. Те трябва да са като стадо овце, объркани и разединени пред вихрещия се престъпен бяс.
Ако се допусне създаването на самозащитни организации в селата, утре и градовете могат да поискат същото, а после?..
Известно е също, че МВР вече не е монополист на пазара на сигурността. Броят на служителите на МВР е около 60 000, а на охранителите от частните охранителни фирми над 120 000. Факт е също, че в редица случаи частните охранители защитават по-добре и по-надеждно живота и имотите на гражданите. Очертават се нагласи селата сами да организират охраната си, или да наемат частни охранителни фирми за охрана и като по този начин официално декларират отказ от използване на услугите на полицията. На практика това е отказ от държавност и говори за пълен разпад на държавността.

Така на преден план се появява въпросът за приоритетите на МВР и за онези ръководни негови служители, които работят предимно за небългарски интереси, но получават заплатите си от бюджета на Р България. Нека ясно да им го кажем: Сключете трудови договори с реалните си работодатели или поемете пътя по пъртината, проправена от Стоян Ганев за САЩ, тук сте ненужни и безполезни. А циничната ви загриженост този път няма да мине.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата