Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 22 Депесарска заповед за реформа на данъчната система

Депесарска заповед за реформа на данъчната система

Е-поща Печат PDF

Както е известно, бойкият патриот Бойко вече втора година пази като зениците на очите си безценните кадри на ДПС по всички етажи на властта. В тази връзка ЦК на майчиноезичната партия му е спуснал за изпълнение следната заповед за реформа на данъчната система, която ще гарантира още по-големи приходи в джобовете на въпросните дембели. А ето и самия документ:

“Тъй като бившият и бъдещ вилает Bulgaristan е преди всичко рай за сархошите и будалите, не е зле най-напред да възстановим османските такси сархошлук парасъ и акълсъзлък парасъ (пари за пиянство и пари за глупост). Направим ли го, ето ви от раз хазната пълна, а бюджетът – пак напращял от излишък.По-нататък, естествено, връщаме джизието - поголовния данък за гяурите от мъжки пол над 16 години, събиран навремето и от 18-месечни младенци. А понеже днешните българки са твърде еманципирани, най-справедливо е джизието да обхване и тях. Не бива, разбира се, да забравяме и поземлено-личния данък, десятъка върху земеделското производство, военния данък (за това, че раята не ходи на война), за недвижимите имоти и т.н. Бегликът пък, налаган в миналото върху овцете и козите, сега ще се прехвърли на камионите, леките коли и летните кънки. Пак по същата логика данъците за зимната паша и за кошарите, чиито звучни анадолски названия също спестяваме само заради Вашия свръхпремиерски призив за свръхикономии, ще се третират като налози за паркингите и гаражите.
Кръчмите от всички категории, от своя страна, ще издължават умилителните налози върху бъчвите с вино и върху лозята. Хайлайфните заведения ще изхранват мултиетническите ни деребеи съвсем безплатно, като при това ще им плащат и данъка диш-хакъ - за това, че си хабят зъбите, като дъвчат.
Възражда се също кръвният данък (доставките на еничари за Ирак, Афганистан и т.н.), рестартират се таксите димнина, друмнина, мостнина, броднина и пр.
Връщат се също и султанските извънредни данъци, както и принудителното изземване на храни, припаси и занаятчийско-промишлени изделия. Подобни права, в рамките на личните им феоди, ще получат и провинциалните спахии, кадии, бейове и паши.

 

В случай, че при някое от горните мероприятия откъм раята не се разразява съответният възторг, ще се пристъпва към налагане със сопи. Екзекуциите ще се провеждат само в пълно съответствие с шериатските идеали за човешките права и под бдителния мониторинг на соросоидите от Хелзинкския комитет и Брюксел.
Специално трябва да се изтъкне, че съчетаването на досегашната фискална политика с османската система от данъци, налози, такси и ангарии не е никак самоцелно. Задачата тук е да се европеизира още повече Bulgaristan. А това означава, че бирниците трябва да пълнят не толкова държавната хазна, колкото депесарските джобове. По тази причина и по-нататък ще продължи с още по-голяма сила привличането на турски фирми за строителството на магистрали, софийското метро и прочие обществени поръчки, като например Цанков камък 1, 2, 3 и т.н. От само себе си се разбира, че във всички случаи единствен консултант на инвестициите ще е лично г-н Доган.
Това, уважаеми премиер ефенди, ще са най-важните ви задачи за по-нататъшния отчетен период. Желаем ви още по-големи успехи. С дембелски поздрав: ЦК на ДПС.”
Превел от майчиноезичния оригинал: Ангел БАРУСОВ

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата