Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 20 ГМО продуктите – новият фашизъм

ГМО продуктите – новият фашизъм

Е-поща Печат PDF

През 21 век повечето съпружески двойки няма да могат да имат потомство. Децата,които ще се раждат, ще бъдат умствено изостанали.
Руски учени за пръв път проведоха експеримент, който доказа, че основният принцип на действието на генномодифицираните продукти е “забраната за размножаване” на следващите поколения млекопитаещи. Този ефект от ГМ-растения очаква един от най-богатите хора на планетата – собственика на компанията “Майкрософт” Бил Гейтс, който вече започна борбата срещу увеличаването на населението на Земята. Днес обществото на милиардерите под формата на благотворителност хвърля “ГМ-бомби” срещу народите от Африка и Азия.


 

В началото на 90-те години в Никарагуа, Мексико и Филипините избухна странна епидемия, причините за която учените така и не откриха. Здрави и млади жени започнали да абортират на 2-рия – 3-тия месец от бременността. Повторните опити за зачеване завършвали по същия начин, впоследствие жените развивали безплодие. Медиците се видели в чудо. Единственото общо при всички заболели жертви било, че са ваксинирани срещу тетанус. Ваксинирането било извършено под егидата на Световната здравна оранизация, а парите осигурил финансовият магнат Рокфелер.

Ваксината срещу
забременяване

Добрите намерения били налице, но римо-католическата организация Comite Pro Vida със седалище в Мексико решила да провери ампулите с ваксината и открила нещо страшно. В тях се съдържал хорионическият гонадотропин на човека (ХГЧ), който сам по себе си е естествен хормон, необходим за поддържане на бременността. Но как хормонът се оказал във ваксините? По-нататъшният анализ хвърлил учените в шок: съчетаването на възбудителя на тетануса с ХГЧ стимулира формирането на антитела срещу хормона и в резултат на този процес жената не можела да износва плода. С една дума, ваксината била скрита форма на аборт. Обществото на милиардерите било заинтересовано в тези страни да настъпи демографски срив.
Когато заговорът на милиардера Дейвид Рокфелер и неговия фонд със Световната здравна организация бил разкрит, в действие влезли геннообработените организми. В Зимбабве и Гвинея се случило същото като в Никарагуа, Мексико и Филипините. Този път се оказало, че пострадалите жени били пристрастени към консервираната царевица (която била генномодифицирана). Тогава се заговорило за биотероризма, за разрушителното влияние на геннообработените организми върху здравето на човека и по-специално върху репродуктивните възможности на жените от страните в третия свят.

Генът терминатор
Световните магнати в САЩ, Япония, Канада и Евросъюза са загрижени от недостига на природни ресурси. В ООН съществува официален документ, в който населението на планетата е разделено на три вида: основно население – златен милиард; полуосновно население – хора от средно звено, недостатъчно осигурени с природни ресурси; спомагателно население – населението от развиващите се страни, в този разред влиза и Русия. Последният вид население – а това са пет милиарда души, трябва да бъде изтребено като плевел.
Мич Хайн, президент на биотехнологичната компания “Епицит”, разкри един от механизмите на чудовищната програма на Гейтс и Рокфелер. Той твърди, че са взети антитела от жени с едно рядко заболяване, известно като имунно безплодие. От тях били създадени гени, които регулират производството на антителата на безплодието. С помощта на генното инженерство тези гени били вградени в генома на обикновените царевични семена (което всъщност е процес на генно модифициране), които се изнасят в страни от третия свят. Така африканците със собствените си ръце сеели генномодифицираната царевица убиец, с вградената в нея скрита контрацепция, която предизвиквала безплодие при жените на Черния континент.
В Русия е забранено отглеждането на ГМО, но е разрешена употребата на пет трансгенни култури – цвекло, царевицата МОН 810, от която се отказаха в Европа, соя, картофи и ориз. Засега не съществува официално заключение на експерти за пагубното влияние на ГМО върху човека. Институтът по биология “Н.К. Колцов” към Руската академия на науките и общонационалната Асоциация за генетична безопасност за пръв път проведоха независим експеримент. Цяла година гризачи били хранени с трансгенна соя, а соевият шрот се използва широко за хранене на селскостопанските животни. Гризачите изостанали в развитието си и силно били намалени репродуктивните им функции, третото поколение въобще нямало потомство. Това означава, че ГМ-храните предизвикват еволюционен застой и деградация на видовете. Изследователите забелязали още един факт: устната кухина на гризачите се окосмила.

Отрова в чинията
“Ние сме това, което ядем!”

Тази мисъл на Хипократ е стара колкото света, но е изключително актуална особено днес. Постепенно храната ни се превръща в отрова, а ние – в отровени бавно умиращи същества. Огромното количество химикали, които изяжда средностатистически един човек за една година, заедно с рибата, месото, плодовете и зеленчуците, а понякога и вместо тях... са неописуеми.
С апетит хапваме оцветители, емулгатори, уплътнители, сгъстители и усилватели на вкуса, защото изкуствената храна на вкус почти не се отличава от натуралната, а някои хора твърдят, че синтетичната храна е дори по-вкусна. Специалисти посочват, че бульонът на кубчета и чипсовете ни правят хранителни наркомани и предизвикват зависимост.
Съвременната храна обикновено се готви
не от готвачите в кухнята, а от
химиците в лабораториите
Печеното свинско или пъстървата, сосовете, кетчупите и пр. лесно се заменят с набор от ароматизатори и оцветители. Химиците технолози могат да направят от сливите – праскови и вишни, от кайсията – круша, а от крушата – манго.

Маргарините –
най-опасните мазнини

Трансмазнините са растителни мазнини, които са приведени в твърдо състояние. Те се получават чрез добавяне на атоми водород към ненаситените двойни връзки в растителните масла. Този процес се нарича хидрогенизация, т.е. термините трансмазнини и хидрогенизирани мазнини означават едно и също. Трансмазнините са най-вредните и най-опасните мазнини от всички съществуващи. Най-много трансмазнини съдържа маргаринът. Но дори да не купувате маргарин, не сте застраховани срещу тях, защото те се съдържат в много други продукти, които ние всеки ден употребяваме. Опасността от тези мазнини за човека идва от факта, че те не са създадени от природата, а от човека в лабораториите. За съжаление организмът, и по-точно храносмилателната система, не може да различи изкуствените отровни трансмазни киселини от натуралните мастни киселини. Затова хидрогенизираните мазнини се промъкват от храната в кръвотока.
Има неоспорими доказателства, че трансмазнините са причина за сърдечносъдови заболявания, диабет, затлъстяване и нарушаване на липидния обмен, онкологични заболявания, болести на черния дроб, нервната система и пр. Трансмазнините предизвикват исхемична болест на сърцето, а това значи инфаркти и инсулти; нарушават сърдечния ритъм и сгъстяват кръвта.

Как да се предпазим
от фалшиви, нездравословни храни?

Ако на етикета пише “с вкус на..”, значи продъктът съдържа ароматизатори, химически вкусови заместители и други добавки.
Ако на етикета пише, че продуктът съдържа само “ароматизатор”, без уточнението “натурален”, значи в него се съдържа изкуствен ароматизатор. Не го купувайте. В някои европейски страни изкуствените ароматизатори са забранени, защото ако се използват постоянно, провокират болести на черния дроб.
Ако в продукта се съдържат Е-добавките – Е 121, Е 123, Е 216, Е 217, Е 240 и Е 425, не ги купувайте. Те вече са забранени в много страни по света. Доказано е, че изброените Е-добавки усилват растежа на раковите клетки. Но те и досега се срещат в шоколадовите блокчета, пастетите, бързите супи и кубчетата бульон.
Ако на етикета пише, че продуктът съдържа натриев глутамат, натриев гуанилат, Е 621, Е 627 или Е 631 – значи в продукта има химичен усилвател на вкуса. Често производителят скрива натриевия глутамат под името “усилвател на вкуса”, “подобрител на вкуса”, “вкусо-ароматна добавка”. В чуждестранните продукти натриевият глутамат е означен като MSG.
Ако на опаковката е изписан кодът Е 951, значи в продукта е добавен аспартам, Е 954 – захарин, под маркировката Е 952 се крие цикламатът.

Какво е поведението на
другите страни

по отношение на ГМО? Индия отказа хуманитарна помощ на САЩ от хранителни продукти на стойност 100 милиона долара годишно.
Китай забрани да се продават ГМ-храни на своя пазар, но произвежда и изнася в чужбина.
ГМ-продукти не употребяват в Словения, Австрия, Гърция, Франция, Люксембург, Великобритания.
Във Великобритания са задължени да маркират продуктите, ако съдържат ГМ, маркирането е задължително и в менютата на ресторантите.
Италия не купува трансгенни семена.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар