Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2024 Брой 24 (11 юни 2024) „Угасете свещите!“

„Угасете свещите!“

Е-поща Печат PDF

Средствата за фалшифи­циране на изборните резултати не са ориги­нални - Данко Хаирсъ­зинът ги е прилагал още през 90-те години на 19 век, но те безотказно функционират и днес. През трийсетте и кусур го­дини „парламентарна демокра­ция“.

Във Враца вече ни проглу­шават ушите с „убедителна­та изборна победа на ГЕРБ“ на изборите за НС, която повта­ря триумфа на Боковата мафия на местните избори, когато Ка­лин Каменов бе „убедително из­бран“ за кмет трети мандат още на първи тур.

Няма как да не е „убедител­но“, след като още преди сто и трийсет години Щастливеца пише: „Угасете свещите! Досе­щате ли се, че всякой път туй и з г а с в а н и е н а с в е щ и т е е келепир!“

Този „челен опит“ (така се изразявахме в епохата на соца) бе успешно приложен и по за­вчера, когато в няколко врачан­ски изборни секции (колко ня­колко?) по време на броенето на гласовете и попълването на про­токолите някой внезапно „духва свещите“. Под заглавие „Члено­ве на СИК заплашиха, че ще зах­върлят книжата“, сайтът „24 часа“ (Враца) кратичко ни осве­домява за това съвсем случайно събитие:

Около полунощ три учили­ща в центъра на града и едно в съседен квартал останаха без ток. Членовете на комисиите продължиха броенето на гласо­вете на тъмно. Едни попълваха протоколите, други им свете­ха с фенерчета (аферим, само така! М. В. ). Никой не знае как­во става. Едни звънят в Област­ната управа, други в общината и енергото. Чува се думата „са­ботаж“.

На предишния вот през ес­ента област Враца отново се „прочу“ и т.н.

По-нататък в текстчето „24 часа“ (Враца) държи да ни ус­покои - запитан за „случката“, Енергохолдът, който замени ЧЕЗ в Северозапада, бил отго­ворил „убедително“ - „ТОВА НЕ Е САБОТАЖ“.

Как ще е „саботаж“ - това е нормалната практика за пече­лене на изборите от „нашите хора“ и „правилните партии“.

Бедни, бедни Македонски! Бедни народе български! Поред­ните избори без избор са „убе­дително“ доказателство само за едно - че „демокрацията“, представлявана от масонството, султана и Данко Хаирсъзина, те привиква пред урните с един­ствената цел да узакониш с под­писа си своето собствено зако­ление. А иначе - майната му на гласа ти, на Православието и на България!

Казала съм отдавна - за да осъществиш стремежите си, трябва да се освободиш от илюзиите. А с каква по-голя­ма илюзия-наркотик ни прис­пиват от тая, че чрез „демокра­тични избори“ можем да изго­ним завоевателя и да си вър­нем държавата!

Друг е начинът.