Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2024 Брой 3 (16 януари 2024) Рекламните агенции на властта

Рекламните агенции на властта

Е-поща Печат PDF

БНТ се държи като рекламна агенция на въоръжени­те сили на САЩ и Великобритания, представяйки агресията на тези стра­ни срещу Йемен като весела телевизи­онна игра! И индоктринираната гран­тоядна “общност” изпада в екстаз. Утре студиата ще се напълнят с “анализато­ри”, които да обясняват колко благо­родно е да бомбандираш всеки, който откаже да ти се подчинява, и как жерт­вите са едни мръсници, които са си по­лучили заслуженото, а САЩ са в пра­вото си да се “защитават”. Естествено никой няма да разясни, че Червено море не е езерото Мичиган и се намира на по­вече от 10 000 километра от Капитолия, което прави отбранителната теза, меко казано, абсурдна. Пълен потрес! Тези са истински лунатици или ни мислят нас за такива.

Естествено, националната ни теле­визия не е счела за нужно да изпрати екип в Германия, която е блокирана от общонационална стачка, в която се включиха редица сектори, и непопу­лярното правителство на социаллибе­рала Шолц виси на косъм. Германски­ят народ казва, че не го е страх от Русия, а от САЩ, НАТО и чиновниците в ЕК! Защо не покажете това, нали твърдите, че сте журналисти. Или основната ви задача е да дезинформирате народа с евтина проправителствена пропаганда?! Нима Германия не е важна страна? Или е мал­ко “неудобно” да се показва как си зами­нава последният останал стабилен спон­сор на любимата на БНТ Украйна!

Защо “телевизията майка” няма екип в Полша, където започват огро­мни протести срещу наместника на задокеанските демократи и соросо­ид Туск, чрез когото розовите хунвей­бини се опитват да узурпират властта, въпреки че партията му загуби изборите. Полша бе хвърлена в тежка конститу­ционна криза, закриват се медии, по­лиция нахлу в президентския дворец и арестува депутати, а президентът Ка­чински лично поведе мащабни протести срещу Туск и либералния диктат в стра­ната. Според Българската национална телевизия това са маловажни събития и процеси, които не си струва да се от­разяват!

Естествено няма ни вопъл, ни стон за пълния погром, който руската армия нанася на Украйна по цялата линия на Източния фронт. Защо да тревожат по­солството с подобна “черна хроника” - нали са журналисти, ама на повикване.

Знаете ли, че Иран е привел флота си в пълна бойна готовност и е заявил, че ще окаже пълна и всеобхватна помощ на Йемен? Или и това не е важно?

Наясно ли сте, че над 2 милиона души бедстват в Газа вследствие на на­ложения от Израел геноцид, който вече отне живота на над 25 хиляди? Това ви допада и не намирате нищо притесни­телно да оставиш толкова хора без хра­на, вода, лекарства, електроснабдява­не, без горива - с две думи хуманитарна катастрофа. Няма проблем, нали?

За капак на всичко във вечерната еми­сия нбяха взети ценни интервюта от Ден­ков и Габриел, които безпробудно сле­дели развоя на събитията в Йемен и Червено море, но по никакъв начин не се интересуват от случващото се в Гер­мания, където живеят и работят огро­мен брой наши сънародници. Един­ственото, което тези виночерпци наме­риха за нужно да направят, е да качат на сайта на външно министерство кратък анонс, който гласи, че не е препоръчител­но да се пътува до Германия, защото не работели железниците и летищата.

Абсолютни жалкари, а т. нар. “сво­бодни медии” и работещите там жур­налисти са им обслужващ персонал и единствената им цел е да ни държат в пълно невидение, да поддържат оруел­ски медиен похлупак.

Това не са средства за масова инфор­мация, а такива за масова реклама, агита­ция и дезинформация!

Свободата е робство, войната е мир, невежеството е сила! Звучи ли ви по­знато уважаеми колеги?