Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало 2023 Брой 47 (19 декември 2023) ВОЙНАТА СРЕЩУ ХРИСТОС ПРОДЪЛЖАВА!

ВОЙНАТА СРЕЩУ ХРИСТОС ПРОДЪЛЖАВА!

Е-поща Печат PDF

 

Трябваше да потърся в интернет значението на абревиатурата, с която либералите наричат па­метника на войниците от Чер­вената армия. Не го знаех. Явно живея много далече от София, Васко Кръпката и стотици хиляди убедени в правотата си нещастници.

Те не са плакали никога на 9 май. Те не са усещали никога болката на Кустурица в “Ъндърграунд” – болката от войната и болката от приключването на войната.

Те никога не са си пускали песента на Лев Лещенко “День победы”. Една жена свиреше на акордеон и пееше в един трам­вай в Петроград, аз и сестра ми като деца я гледахме удивени. После я видяхме на корицата на юбилейна книга от Великата Отечествена. Беше преживяла Блокадата.

Но онези, които не са се сгърчили от болката на войната, са друг модел. Западен. Онзи, който краде. Граби от целия свят – винаги и по всяко време. Грабел е преди хиляда години, граби и днес. Те смятат гра­бежа на Запада за добро. За свобода! Как е възможно да смяташ грабежа за свобода?

Западът уби 26 зографски мъчени­ци! Западът превзе и ограби Града на гра­довете през 1204. Заради западните пирати манастирите на Света гора са във форма­та на укрепени замъци. Защо иначе да се строят така от миролюбивите монаси?

Западът колонизира и ограби Африка и Южна Америка. Западът уби десетки ми­лиони в Северна Америка и я превърна в свой щаб.

Западът измисли върховенството на папата и отне свободата на милиарди християни с тази ерес.

Западът сътвори шоубизнеса, с който краде децата ни всеки ден – песни, филми, начин на живот.

И в момента битката между Запа­да и Изтока – носителя на Правосла­вието – изкристализира в събаряне­то на един паметник. Този паметник е на войничетата, загинали срещу кафява­та чума. Този паметник е на всички оне­зи, които са рецитирали в окопите “Жди меня”. Научете го наизуст това стихотво­рение. То съдържа цялата болка в себе си. Войничетата са го знаели.

Ако питате днешните кръпки и педа­ли, със сигурност ще ви кажат, че по-добре е било да победи Гитлер. Обаче ако беше победил този урод, сега тях нямаше да ги има – педалите и кръпките са били за пре­топяване. Славяните са били нарочени за роби в бъдещия райхсвят. Висшата раса е трябвало да управлява. Всички останали – роби.

Само че това няма как да го знаят кръп­ките и терзиевците. На тях дотам не им стига пипенцето мънинко. Те са първоси­гнални като чехълчета и амеби – има драз­нител, реагират, имат храна – ядат. На тях това им стига – дразнител и храна. Тяхна­та мозъчна дейност се простира до тези хоризонти. Стигнахме до 2023-а, когато лъжата е толкова затлъстяла, че да се гово­ри истината е смешно. От лъжата капе лой. На кръпките им е смешно. Радват се, че бу­тат паметници. Тръпнат. Не знаят какво се крие зад паметниците. В един момент се усетих, че е дребнотемие онова за пороб­ването от комунистите. Че комунизмът не е на Червената армия, защото 20 милиона загинали войници не са били социалисти с партийни билети, не са били атеисти, не са били врагове на дребосъци като кирчо и кокорчо, на хюмнета като терзиев и тага­ренченко, а са си дали живота срещу ламя­та, зинала да глътне света.

И само благодарение на тях днес сме тук. Без тях – падналите в жертва на жер­твеника – нищо от това нямаше да го има.

И после дойде другото голямо по­робване.

Дойде смяната на моча с мола. И двете думи не заслужават големи букви, нищо, че едната е абревиатура, а другата варва­ризъм. Мола е новото място за поклоне­ние. Затова паметникът трябва да бъде махнат. Прекалено висок е. Твърде вре­ден за моловите бройлери. Има опасност да ги накара да се запитат нещо съществе­но. Кой ни е враг – например. Срещу кого са вдигнали шмайзерите – срещу “висша­та раса”… За какво се радват – за това, че тържествуват над демоните.

Новото робство е новата свобо­да. Свалят паметника и подскачат от ра­дост. Дори не знаят за какво им говоря в момента. На някакъв отдалечен стадий на развитие са.

Да не разпознаеш във фашизма анти­християнството и да не приемеш днеш­ния фронт за продължение на същата вой­на срещу Христос е същата такава слепота.

Честит МОЛ, сънародници либерали. Честит Америкрисмас. (макар че няма как да са честити тези неща)

Нужна е нова жертва.