Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2023 Брой 41 (7 ноември 2023) ОТВОРЕНО ПИСМО До харвардските случайници и правителството на „Сглобката“

ОТВОРЕНО ПИСМО До харвардските случайници и правителството на „Сглобката“

Е-поща Печат PDF

Отминаха изборните вълнения и вие, не­уважаеми господа, отново се вторачихте в Русия. Така както от сутрин до вечер го правите, няма начин да не ви застигне и по-сериозно психическо разстройство. Какво ли не опитахте вие, с какво ли не се захванахте!? Но луд умора няма! Само се поти.

То не беше паметникът на Съветската армия, не беше Руската православна църква в София, не бяха руските атомни реактори, не бяха колите с руска регистрация, не беше руския газ, не беше руския петрол, не беше „руския газопровод“ през България, не бяха руските кораби в Черноморска­та ни икономическа зона, които застрашават дър­жавната ни сигурност, не бяха и изгонени дипло­мати, и разтерзавани руски свещеници... За де­рогацията, която е притча во езицех напоследък, няма да отваряме дума, защото светът бе напра­во ошашавен от недомислиците и спекулациите свързани с нея. Впрочем, така не се разбра на кого от „сглобката“, повече или по-малко, бе прещи­пан портфейла. И ето че дойде ред и за журнали­ста от „Росийская газета“ Александър Гадек, кой­то трябвало да бъде изгонен още с отец Васиан, но се скрил в Руското посолство.

Дори и да си вярвате, че с всичко ще успеете да се справите, уверявам ви, че ще остане нещо, кое­то е непостижимо за вас, а дори и за вездесъщия дявол. Запомнете: и два живота да имате, няма да успеете! Незаличима в душата на българина е Ру­сия. И както казваше незабравимият Хайтов, чрез образа на Капитан Петко Войвода, „Няма сопа, която може да избие Русия от сърцето на наро­да“! Защото любовта към Русия е част, неделима съставка от обичта на българите към България. И само патологични русофоби като вас, изглеж­да още не са разбрали тази истина. Както и съв­сем не са наясно, че всички ние, които носим Ру­сия в сърцето си, сме русофили, защото повече от всичко на света обичаме България! Тя е нашата отговорност, а любовта към Русия е лек за нейна­та разтерзана душа.

Опомнете се! Мислете за утре, когато атове­те престанат да се ритат. Мислете, че днес игра­ете под чужда свирка и създавате превратен об­раз на България, но дори само късото разказче на Иван Вазов „Негостолюбиво село“ е достатъчно да покаже истината, която не е известна може би на вашите водещи офицери от „Козяк“ 16, които си вършат работата, съобразно задачите, за които са изпратени. Прочетете този разказ. Там е истин­ската същност на България. Вие ги заблуждавате, че можете да трансформирате вековни и прове­рени от живота ценности, но мислете, че утре те непременно ще осъзнаят, че са заложили на куц кон във ваше лице.

Две думи и за войната в Украйна, която толко­ва много ви е обсебила, че не виждате очевидното. А става дума затова, че трябва да научите основа­нията на онзи съкрушаващ аргумент и да ги раз­кажете на вашите куратори. За да научат откъде и откога започва и колко дълговечен и неразкъсва­ем е цивилизационният съюз, създаден от исто­рията, между българи и руси.

Днес Русия защитава своето и си иска земите населени с руси още от Х век, когато тя се е нари­чала Киевска Рус. Тези земи са руски от векове и ще останат руски, въпреки усилията на третия по­ред поход срещу нея и нейния народ. Не забърк­вайте България в този поход на користта и омра­зата! Спомнете си думите на един по-мъдър пре­зидент на САЩ - Джордж Буш-старши: „Руснаци­те винаги се връщат за своето!“. Панимаете что ето означает?

Кажете им, че от Бога е осветена обичта между руси и българи; че през вековете тази обич е осве­тена от образа на митрополит Киприян, българи­нът, който по-късно става Всерусийски митропо­лит. А няколко века по-късно руската църква и ру­ската държава ще спасят и съхранят голяма част от старобългарската книжнина, с която ние сме ги приобщили към Вярата Христова. После ще дойде и Освобождението, ще дойде неописуемият под­виг на христолюбивия руски народ, паметта на чи­ито синове днес се опитвате да оплювате.

Всъщност вие имате само един шанс: да убе­дите във всички тези истини ПосолствоТО. Няма да ви е трудно, защото владеете изкуството да се кланяте. Ако потрябва пак раболепно слугувайте, но се потрудете не само за кесията и келепира си, а и за род и Родина! Понапънете се. Други преди вас успяха и убедиха дори Хитлер. Потрудете се и вие, може пък Господ да изпрати и смирение, разум­ност и отговорност, и за хегемона, и за вас.

Като ви изпращаме тези напътствия, ние, от „Нова Зора“ ви уверяваме, че ще се молим за чер­ните ви дела и души. Бог е справедлив, но само Негово е правото да прощава!