Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2023 Брой 36 (2 октомври 2023) Украинска пиеса в Народния театър открива сезона и ни връща в дебата дали сме дебили

Украинска пиеса в Народния театър открива сезона и ни връща в дебата дали сме дебили

Е-поща Печат PDF

Уважаеми читатели, на вниманието ви пред­лагам едно писмо до моя приятел Недялко Недялков.

От Недялко Недялков разбрах, че Народният теа­тър „Иван Вазов“ започва но­вия сезон с украинската пи­еса „Хага“. Това идва напъл­но в духа на времето и като по­твърждение на вчерашната ми статия за украинизацията и кретенеизацията на Бълга­рия.

Обаче, четейки сюжета за съдебен процес в Хага срещу Путин, е изпуснато първото действие - Майдана.

Приятелю Недялко, имаш перо, допиши им първото действие. Така пиесата ще ста­не българо-украинска. Ще има и още главни герои и роли: Сорос, който организи­ра Майдана и докара на пло­щада Си Ен Ен; Виктория Ню­ланд, която също участва в свалянето на законната власт в Украйна и не поиска за пре­миер Клич (Кличко), а Яц (Ар­сений Яценюк); Саакашвили, който доведе от Грузия снай­перисти да убиват протести­ращи и органи на реда.

Гледай да отразиш и закус­ката на Сорос с посланик Дже­фри Пайет, на която двамата отрязват политическите кри­ле на Юлия Тимошенко.

Недялко, моля те, не про­пускай в първото действие ис­торическите думи на Викто­рия Нюланд „Майната му на ЕС“, та зрителите да могат да се сетят какво мисли тя за Бъл­гария. Няма и как да не напи­шеш за Хънтър Байдън, как се намърда в борда на „Burisma“ срещу 59 000 долара на месец.

Най-драматично в пропус­натото действие ще е как вице­президентът Джо Байдън из­нудва президента Петро По­рошенко да уволни главния прокурор Шокин, за да спа­си шефовете на сина си от разследване, както се оказа - срещу милиони, заради кое­то шефът на Камарата Кевин Маккарти, даде зелена светли­на за импийчмънт на прези­дента Джо Байдън.

Без първо действие, пиеса­та ще ни върне в дебата дали сме дебили, захванат преди време от родения в Украй­на мой приятел проф. Иво Христов.

Разгеле, взех думата, та да кажа на читателите какво каза президентът на най-русо­фобската, по известни при­чини, държава Полша по по­вод скандала за американско­то зърно от Украйна: „Украйна може да се сравни с удавник. Ако удавникът ни удави и той няма да се спаси“.

Анжей Дуда отказа среща със Зеленски в кулоарите на ООН. “Полша има национални интереси, които енергично ще отстоява“, вика Дуда. Пути­нист е и той, докъде я докара­ха поляците?!