Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ДПС ОПРЯ ДО ЦИГАНИТЕ

Е-поща Печат PDF

Не обича ДПС да стои в опозиция и това си е. Не обича най-евроатлантическата партия да е лишена от възможността да консумира изпълнителната власт и да „разпределя порциите в държавата”. Затова и сега Местан и дружина стават все по-истерични и все по-трескаво търсят предлози да демонстрират, че все още те дърпат конците на българската политика. И затова се хващат и за най-малкия повод, за да създават напрежение, да го усилват и мултиплицират, само дано се подкваси морето.

 

СЪДБАТА НА РУСКИЯ НАРОД СЕ РЕШАВА В ДОНБАС

Е-поща Печат PDF

Какво са за нас Донецката и Луганската народни републики?

Защо не можем и не бива спокойно и равнодушно да наблюдаваме как силите на народната съпротива се бият срещу армията на Киев? Защо изходът от тази битка засяга всички руски хора, преди всичко – в самата Русия?

Ще се опитам да отговоря на тези въпроси.

Украйна като предизвикателство за Русия

Какво се случва в Украйна?

Там се осъществи украинска национална революция и сега успешно приключва финалната фаза на украинската етногенеза:

1. изгражда се нова украинска етнонация;

2. на основата й се формира политическа украинска нация;

3. извършва се заздравяването на украинската национална държава.

Този процес обективно представлява много голяма заплаха за руския народ и за руската държава.

 

ДЯВОЛЪТ Е В ПОДРОБНОСТИТЕ

Е-поща Печат PDF

На 2 септември 2014 г. Русия отбеляза нов празник - Деня на края на Втората световна война. Дали тази дата е коректна? Защо САЩ и Англия и досега не са разсекретили важни документи от епохата на войната? Как според Сахаров трябвало да бъдат взривени САЩ? Защо военният бюджет на Америка днес е по-голям от аналогичните бюджети на всички страни в света, взети заедно...

За това и за други неща говори Валентин Фалин, доктор на историческите науки, високопоставен международник и дипломат от близкото минало, в интервю пред изданието “Фонтанка”.

Зора

Д-р и.н. Валентин ФАЛИН
за войната и нейните измерения, за операциите „Вайс” и „Немислимо”, за противоречията между САЩ и Германия и за истината, че всяка хлабава струна в политиката издава фалшив тон

- Втори септември е нов празник за Русия - Деня на края на Втората световна война, съвпадащ с деня на капитулацията на японските войски пред СССР и съюзниците.

До август 1945 г. СССР не е във война с Япония, затова съществуват мнения, че няма за какво да отмъщаваме на японците, за разлика от американците например. В този смисъл оправдан ли е новият празник от историческа гледна точка?

- Да, формално СССР не е във война с Япония до август 1945 г., но по време на Втората световна война японците торпилираха наши и американски кораби, които пренасяха стоки за Владивосток по споразумението Ленд-лийз. Общо почти 200 кораба бяха или задържани, или потопени; на задържаните бе конфискуван товарът. Това са конкретни актове на война на Япония срещу нас. А пък след нападението на Германия срещу Съветския съюз, въпреки договора със СССР от 13 април 1941 г. - Договор за неутралитет, - японското ръководство е събрано да решава дали Япония да влезе във войната. Същият Мацуока (по онова време министър-председател на Япония), който подписва договора, е твърдо за влизане на Япония във войната срещу СССР.

 

В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ СТАВА И ПО-ЗЛЕ

Е-поща Печат PDF

• МАТРИАРХАТ ЗА ЕДИН ДЕН – NO PASARAN!

„Сега като ви слушам и като ви гледам с интерес към президентските избори, си мисля защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достойни фигури, които можем да обсъждаме”. Той рече премиерът, и председател на „всепобеждаващата”, макар и с все по-малко, партия ГЕРБ пред конгреса на женската организация „Жени-ГЕРБ”. Като пример за „достойни фигури” Борисов посочи Цецка Цачева и Йорданка Фандъкова, и двете с по два мандата на заеманите в момента постове, като кметицата на София ще бъде предложена и за трети мандат на предстоящите през 2015 г. местни избори.

„В ГЕРБ, на постовете, на които имаме жени, просто нямаме по-добър мъж за тях”, добави „организаторът и вдъхновителят на всички наши успехи и победи” от спорта до политиката. Сиреч, „премиерът Слънце”, за чийто пост не се е родил по-добър нито сред жените, нито сред мъжете в България и дори в Европейския съюз. А той някак скромно отстъпва на жените единствения синекурен държавен пост, който би му позволил да рита топката в делник и празник...

 

КОГАТО ГЛУПЦИ И ЛУДИ УПРАВЛЯВАТ СВЕТА

Е-поща Печат PDF

„Само глупци или луди могат да мислят, че установяването на добри отношения с Русия е нещо лошо!”. Това сподели на 6 януари 2017 г. в туитър новоизбраният американски президент Доналд Тръмп. И добави, че в света има достатъчно проблеми, за да се прибавя към тях още един – влошаването на американско-руските отношения, за което съществен принос имаше отиващият си президент Барак Обама и неговата администрация.

Изявлението на Тръмп за отношенията между САЩ и Русия дойде само ден, след като шефовете на ЦРУ, ФБР и Агенцията за национална сигурност (NSA) го „брифираха” в „Тръмп тауър” (в Ню Йорк) относно руските хакерски намеси в американските президентски избори. Намеси, които според тях били ръководени от самия президент на Руската федерация Владимир Путин. Руското държавно ръководство имало предпочитания към Тръмп в ущърб на кандидата на демократите Хилари Клинтън. Затова руските хакери и дипломатите, които Обама изгони от САЩ, реализирали кампания за очернянето на бившия държавен секретар на САЩ. Те проникнали в личния сървър на г-жа Клинтън и предоставили извлечените оттам имейли на „Уикилийкс”.

 


Страница 491 от 512