Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ЗАЩИТНИЦИТЕ СТАНАХА ПОВЕЧЕ ОТ ЗАЩИТАВАНИТЕ...

Е-поща Печат PDF

Оказа се вярна пословицата, че кажеш ли веднъж “а”, трябва да изредиш цялата азбука... Преди две и повече десетилетия българските конституционалисти допуснаха “съдебна” грешка, а партия ДПС получи регистрация в името на “етническия мир”. Последваха напъни да се регистрират и “македонците” от “ОМО-Илинден”, слава Богу, неуспешно, и цял полк други партии и организации на роми и помаци, за съжаление, успешно. Миналата неделя се роди “Движение за благоденствие и възход”. Учредиха я обитатели на пловдивския квартал Столипиново, но събитието бе уважено от делегати и от други краища на страната. Всичко това бе осъществено при закрити врата - тоест, без медии, без снимки. С една дума - “законно и съвсем прозрачно” в либералния смисъл на понятието...

 

ДОЛУ ДЖЕНДЪРСКОТО ЕНИЧЕРСТВО!

Е-поща Печат PDF

ДЕКЛАРАЦИЯ на Обществен Съвет “ДЯДО И ВНУЧЕ”

 

Ние, българските дядовци, се организирахме в Обществен Съвет "Дядо и внуче", за да се грижим за здравето и духовността на своето най-мило и съкровено - нашите внучета, както и да ги предпазваме от преднамереното им унищожаване като хора и личности посредством извращаване, дебългаризация, тютюнопушене, алкохол и наркотици.

Определяме като недопустима т. нар. "Национална стратегия за детето", която би трябвало да се чете - "против детето", защото зловещата й цел е да откъсне децата  от родителите им, без тяхното съгласие, и безжалостно да ги предава на неизвестни тям "приемни семейства", немалко от които са педофили. Това е изпълнение на демографската теория на мракобеса Малтус: да се намали човешката популация чрез войни, епидемии, глад, убийства и хомосексуализъм. Не по-малко страшен е въпросът с осакатяването на крехките човешки души, което ще станат бездуховни вещи, безименни бройлери, своего рода "Хитлер-югенд", собственост на държавата и на овластени от нея джендър-еничари.

 

Д-р Тотко Найденов

 

Няма да позволим подобно чудовищно кощунство с Природата и Божиите повели, които недвусмислено отхвърлят еднополовите общувания. Всеки има право да ги практикува, но не - и да ги пропагандира сред обществото и насилствено да ги налага на внуците ни! Не може едно малцинство да си позволява да тероризира преобладаващото мнозинство, което е хетеросексуално, живее в семейства и създава деца!

Ние не говорим на "езика на омразата", както ще побързат да ни обвинят неолибералите, а на езика на Любовта - към нашите исконни християнски ценности БОГ, СЕМЕЙСТВО, ОТЕЧЕСТВО!

Един нов призрак броди из Европа - призракът на насилствено насаждания на децата и внуците ни безполов и ялов хомосексуален джендъризъм, действащ с методите на еничарството и фашизма. Той и другите кошмарни фактори - неконтролируемата миграция, насърчавана от глобализма, ООН и лебиралния Европарламент, ще унищожат Европа, в т. ч. и България, които трябва да останат цивилизовани и християнски, иначе ще загинат, а с тях - и децата и внуците ни!

В човешката история са познати не един и двама диктатори, чиито репресивни органи са си позволявали да нахълтват по домовете и безнаказано да отвличат хора: инквизиторите на Торквемада; тайната полиция на Калвин; чекистите на Ленин и Сталин; гестаповците на Хитлер, но единствено еничарите на султаните са посягали на деца! Ето, точно това извършват вече и джендър-контрольорите на либерална Европа, облечени от ИК в недосегаема дори от конституциите власт; към нея сега се стреми и въпросната зловеща "стратегия" на Агенцията за закрила на детето. Тя била ограничена за 13 години (2019 - 2030), но не дава отговор на най-важния въпрос: а колко деца ще имаме тогава?

Единственият култ, който изповядваме и препоръчваме, е - към Свещената МАЙКА и най-скъпоценното за всеки човек - ДЕТЕТО! Те са ни особено необходими днес, когато у нас са налице дълбока демографска и нравствена криза - най-болезнените и остри национални проблеми, вещаещи скорошно изчезване на българския народ и държавата му, ако не се предприемат срочни и решителни мерки. Младите хора не желаят да сключват брак и да създават и отглеждат деца - предимно поради финансови причини. Недопустим е и натискът върху бременните жени да предпочитат и скъпо да заплащат необосновано и рисково хирургично раждане. Известно е и грубото отношение на някои детски възпитателки, което причинява болестотворен стрес у децата.

Затова ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ "ДЯДО И ВНУЧЕ" настоява за:

- Крути мерки относно масовото неконтролируемо извършване на цезарово родоразрешение не по медицински показания;

- Сурови санкции, вкл. дисциплинарно уволнение при агресивно поведение на възпитателките в детските заведения;

- Приемане на Закон за нравствеността, забраняващ гей-агитацията и скъпо охраняваните с наши пари извратени паради;

- Въвеждане на задължително обучение в училищата по здравно-духовна, историческа и религиозна култура и по родолюбие;

- Най-строги санкции - като за убийство! - за наркопласьорите сред децата и за педофилите;

- Незабавно връщане в учебниците на изхвърлените от МОН родолюбиви текстове на класиците ни;

- Преди учебни занятия да бъде издиган националният флаг, а учениците да влизат в клас с патриотични песни.

Спрете опустошителното джендърско еничарство! Спрете замисляното духовно и физическо унищожение на децата и внуците ни!

Да живее Майка БЪЛГАРИЯ!


 

ЛЕВИЦАТА НЕ Е МОЛ

Е-поща Печат PDF

• тя може да е само гневен площад, пълен с хора, които искат промяна!

БСП трябва да стане МОЛ за леви идеи”. С това изречение депутатката Мая Манолова се опита да разстреля всички в конферентната зала на хотел “Санкт Петербург” в Пловдив, където течеше семинар на левицата. Тя, заедно с колегата си Кирил Добрев, бяха решили да представят свой проект за алтернативно развитие на БСП, очевидно повлияни от сериала “Стъклен дом”, където действието пак се развива в мол.

Представете си каква свобода на духа и какво сияние на идеите е необходимо, за да си представиш левицата като мол. Вървиш из огромно комерсиално пространство и си избираш:

Ще може ли едни прашки “борба с бедността”, ако обичате”?

“Ще ми дадете ли да премеря сутиена “социални помощи”?

“Аууу, това костюмче “по-високи доходи” е много сладурско. Колко струва, муци?”

“Искам да пробвам червилото “пропорционално данъчно облагане”, но ако е много крещящо, може да опитам с цвят “семейно подоходно облагане”.

“Леле, тия обички “равенство” все едно за мен са правени”.

“Може ли едно фрапе “не на приватизацията”, сил ву пле”.

 

АМЕРИКА Е В ТЕРМИНАЛНИЯ СТАДИЙ НА СВОЯ УПАДЪК

Е-поща Печат PDF

Историята показва, че всяка империя след достигане на своя връх във могъществото си  започва да запада. Според мнозина анализатори разпадането на империята СССР и разграбването на нейните ресурси отсрочи с няколко десетилетия разрушителните процеси в лидера на еднополюсния свят САЩ. Идеите на мултикултурализма и неолиберализма обаче, се провалиха. Бялото население на Америка прогресивно намалява и вече само 60% от него има европейски корени. Това унищожава националните устои на САЩ, води до криза на християнството, до отказ от традициите и в края на краищата, до неизбежна война с азиатската, латиноамериканската и афроамериканската култури. В крайна сметка „американската нация започва да се разпада етнически, културно, морално и политически“ - предсказва американския политик Пат Бюкенън през 2011 г. (съветник на трима президенти) в книгата си „Самоубийство на свръхдържавата. Ще доживеят ли Съединените щати до 2025 г.?“

Пророческата книга на американския политик става все по-актуална след като станахме свидетели на ожесточени сражения по улиците на американските градове, в които разбунтуваните жители на гетата грабеха магазини, палеха полицейски участъци и обществени сгради и нападаха белите. „XXI век става начало на Четвърта световна война – пише Бюкенон в първата си книга „Смъртта на Запада“ (2002 г.). Тази война е цивилизационна, и за разлика от предишните се води без използване на тежко оръжие, но изглежда ще стане поражение на Запада и край не само на поредната империя, но и на цялата цивилизация.“

Без съмнение сега мнозина конспиролози и политолози ще запретнат ръкави за да посочат годината, в която империята САЩ ще обяви своя край. Един от тях е руският професор Игор Панарин, който още в 2008 год. на форум във Виена предрече разпадане на Съединените щати на 6 държави в 2012 г. Неговото пророчество засега не се сбъдва. Предлагаме на читателите на „Нова Зора“ мнението на още един пророк - американския радиожурналист и писател Стивън Линдман. Предлагаме ви неговата  последна статия.


ЗораБайдън и Харис само ще го ускорят


Покойният историк и военен експерт по Югоизточна Азия Габриел Колко смяташе, че упадъкът на САЩ, „започнал след Корейската война, е продължил в отношенията с Куба и значително се е ускорил във Виетнам, а Буш и Обама и главно Обама са го задълбочили още повече.“

Приживе геополитическите анализатори Имануел Валерщайн и Чалмърс Джонсън в известна степен казваха същото, като Джонсън подчертаваше:

„Неизбежният упадък на САЩ има същата динамика като тази на обречените империи от миналото: „изолация, нарастване на напрежението, обединяване на местните и глобални сили срещу империализма и в крайна сметка БАНКРУТ“. Всичко това в съчетание с нарастващ авторитаризъм и загуба на индивидуални човешки права. Джонсън твърдеше още, че:

„Вече е твърде късно за да могат семплите, непоследователни реформи на нашето правителство или раздутият военен бюджет да имат съществено значение.“

Историята е ясна. Ние можем да избираме истинска демокрация вместо тирания и, да оцелеем или да продължим днешния саморазрушителен курс. И да загинем.

САЩ са поели по погрешен път без признаци за конструктивни промени. Тъкмо обратното, и това на практика най-вероятно ще продължи при администрацията на Байдън и Харис.

Днес най-ключовият въпрос е „Ще може ли Човечеството да преживее яростната борба на Америка за световно господство като в същото време не признава своето  отслабващо превъзходство в сравнение с други нации?“

Упадъкът на САЩ не спира. Въпреки че харчат трилиони долари за да останат доминираща световна свръхсила, те бяха надминати от превъзхождащо руско свръхоръжие.  Русия, Китай и други страни са във възход, а Америка запада в политическо, икономическо и военно отношение. Нейните собствени разходи за американския милитаризъм, за повишаване на жизнения стандарт и корпоративно благосъстояние, както и твърдата ръка на полицията, са за сметка на ерозията на държавните служби и деградация на държавността, до небезопасен и посредствен жизнен стандарт на нацията.

Неравенството между богати и мнозинството други хора в Америка нараства за сметка на растящата бедност.

Водим постоянна война с човечеството вътре в страната и зад граница, с Русия, Китай, Иран и други независими държави, защото не се подчиняват на волята ни и са обявени за врагове на нашата държава.

Запазва се митът за американската изключителност, за незаменимата държава и за моралното и военното превъзходство на САЩ, въпреки убедителните доказателства, развенчаващи тези представи.

Съединените щати се намираха на върха на своето могъщество след края на Втората световна война. То се запази в продължение на няколко години в следвоенната епоха (до създаването на руската атомна бомба, б.пр.), но след това започна упадък, който продължава през последните десетилетия и особено след 11 септември.

Това е същата динамика, която обрече другите империи в историята на упадък на нацията поради липса на желание за промяна, имперско високомерие и водене на безкрайни войни срещу измислени врагове. Америка е войнстваща държава. И двете десни крила на двете военни партии държат един и същ курс, действат тайно, без всякакъв отчет, преследвайки натрапчиво своите саморазрушителни цели.

Отдавна провъзгласената република вече не съществува. Тя беше подменена от имперска държава, която се отличава с разорителни военни разходи. В същото време жизнено важни нужди на Родината се пренебрегват и социалната справедливост изчезва.

В годините на Студената война Вашингтон поддържаше прилични, макар и не винаги, отношения със Съветска Русия. Никсън даже посети Китай. Днес отношенията с двете страни, Иран и други независими държави са по-мрачни и опасни от всякога, поради борбата на САЩ за безспорно световно господство. Повечето американци и управляващият елит, обаче, не могат да осъзнаят, че някога доминиращата нация е в упадък.

Много уважавани анализатори обясняват и факти, които се премълчават в мейнстрийм медиите. Съединените щати осъзнават превъзходството на новото руско свръхоръжие (хиперзвуковите ракети,б.пр.) – оръжие на държава, която рационално използва своите ресурси за разлика от печално известните разхищения, мошеничества и злоупотреби в Америка. Стана известно, че в периода от 1998 до 2015 г. от федералния бюджет са прахосани колосалните 21 трилиона долара. По-голямата част от тези пари са отишли за въоръжение и разпалване на войни. Това е необятна черна дупка за злоупотреба с власт, показваща превръщането на Америка от еталон за благоденствие в символ на залязваща империя.

Държавата САЩ е способна да води война само с измислени врагове, спрямо които военното ѝ превъзходство е сигурно. Но не може да се конфронтира военно с Русия, Китай, Иран и други страни, които са в състояние да нанесат силен ответен удар, ако бъдат нападнати. Тази държава не можа да победи талибаните в Афганистан след почти две десетилетия напразни опити. Вече почти 10 години тя води безкрайна война в Сирия, която е пореден напразен опит да превърне страната във васална държава на САЩ.

Навсякъде, където се появят американски войски, започват масови убийства, разрушения и човешки страдания. Яростната борба на Америка за световно господство игнорира факта, че нейната реална сила намалява.

Ще доведе ли нейната амбиция да променя режимите в страните с равна или превъзхождаща военна мощ до унищожаване на планетата Земя? Колкото по-далече отива глобалният им милитаризъм за водене на войни срещу измислени врагове, толкова повече Съединените щати ускоряват своето изхвърляне на бунището на историята.

Където всъщност им е мястото.


Превод: Румен Воденичаров


 

И ПРАВИТЕЛСТВОТО КЛАТИ МАДУРО

Е-поща Печат PDF

Боже, колко демократи имало в тази София! Достатъчно беше президентът Румен Радев да повтори казаното от генералния секретар на ООН Гутериш, че не трябва да се взема страна при конфликта във Венецуела, и „присъдружните“ на ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов медии, журналисти, политолози и безработни „анализатори“ като Александър Йорданов, окнаха: „Импийчмънт сега!“. Само че вместо уж събраните чрез социалните мрежи 3000 протестъри, пред Президентството се явиха по-малко от 200 души. А и те нямаха вид на голи, гладни и жадни. Което не попречи на агенция ПИК и сарайските издания „Труд“ и „24 часа“ да обявят: „Малък протест, голямо предупреждение“. Все едно, че Нийл Армстронг отново е стъпил на Луната и казва: „Малка крачка за човека, голям скок за човечеството!“.

 

Този път сред протестиращите не видяхме дежурния протестър Йоло Денев, но пък той беше успешно заместен от Ива Николова, яхнала поредната обречена кауза. Казват, че от ГЕРБ не стояли зад протеста, но имали някакво присъствие на по-ниско ниво. Очевидно лидерите на управляващата партия са имали по-важни дела и сериозни основания да не се отъждествяват с нефелата дружинка пред Президентството. Борисов дори беше „отложил“ даването на показания по аферата с турските ваксини на бившия министър на здравеопазването Петър Москов. А пък заместникът му, току що се бе завърнал от молитвена закуска в Белия дом и семинар в Сената на САЩ за „злонамереното влияние на Русия в региона“ на Югоизточна Европа, имаше за задача как да обясни че Русия може да се намеси в изборите в България. Дали пък признатия организатор на всички изборни успехи и победи на ГЕРБ не бърза да се застрахова срещу евентуален негативен за партията му резултат от изборите за Европейски парламент (ЕП) на 26 май 2019 г.!

 

Мадуро


След като Вашингтон запретна ръкави да спира продължението на „Турски поток“ на българска земя, вероятно и у нас ще бъде размахано плашилото на руската „хибридна война“, за да оправдае поредния енергиен провал и евентуалната загуба на изборите за ЕП. Що му  трябваше на правителството да си вре носа във вътрешните работи на Венецуела! И то, подкрепяйки опозиционера Хуан Гуайдо, председател на Националното събрание в Каракас, когото Тръмп „назначи“ за „временен президент“ на Венецуела, а 20 страни от ЕС го признаха за такъв.

Няма  добро не наказано. Според публикация на РИА „Нюз“, друг венецуелски опозиционер, депутатът Карлос Папарони, бил написал в „Туитър“, че Венецуела искала да прехвърли свои държавни средства в България. И, че той, Папарони, установил контакт с някаква „брокерска къща“, за да спре паричния трансфер. Българското МВнР отговори, че няма официална информация за такъв трансфер, но остана съмнението, че и венецуелската опозиция води срещу нас „хибридна война“. Иди после, че обяснявай на „руския агент“ Тръмп, че България не подкрепя Мадуро, а признава само Гуаидо за временен президент на Венецуела! Ако Тръмп не повярва, край на снимките в Белия дом, с държавния секретар Помпео, с разни помощници и секретарки, както и на тези с…гърба на самия  Тръмп. Да си сред 20-те европейски държави, признали Гуаидо и пак да се червиш пред стопанина на Белия дом – това трае ли се?! На всичко отгоре България продължава да няма посолство и посланик в Каракас, а за Венецуела и още четири латиноамерикански държави отговаря посланикът ни в Бразилия! Да не говорим, че търговският ни оборот с Каракас е нищожен: внос на облицовъчен камък за 10 000 долара и износ на пластмасови и стъклени изделия за 300 000 долара. Българското присъствие във Венецуела в хора е още по-незначително. Там живеят 50 българи и 25 лежат в затворите за трафик на кокаин. Но, ако съдим по българските проправителствени медии, демокрацията във Венецуела е по-важна от тази у нас. Що се отнася до инфлацията, липсата на храни, лекарства и медикаменти в Боливарската република, едва ли най-бедната и корумпирана страна в ЕС е уместно да говори за горепосочените дефицити. Още повече, че кризата в най-богатата на петрол страна в света е следствие не само на политиката на Мадуро, а и на наложените на Венецуела американски и западни санкции. „Обущарю, не по-високо от обущата!“, така отговорил един елински скулптор на дилетантските критики срещу неговата творба. „Присмял се хърбел на щърбел“, казва пък българският народ.

Обаче, докато опровергавахме твърденията на Карлос Папарони, един британски сайт откри „приятелски огън“ срещу България, твърдейки, че оръжейният бизнесмен Емилиян Гебрев е бил отровен с „новичок“ през 2015 г. от същия агент на руското военно разузнаване Сергей Федотов, който бил замесен и в покушението срещу Сергей Скрипал в Солзбъри. През 2015 г. Гебрев наистина е постъпил във ВМА след отравяне с някаква салата, но разследването е било прекратено поради отсъствието на данни за умисъл. Според главния прокурор Цацаров, ставало дума за отравяне с някакъв пестицид, използван от производителя на салатата, която Гебрев консумирал в Японския хотел. Само че публикацията на британския сайт очевидно се цели по-далече – да внуши, че ако българските специални служби бяха обезвредили Федотов през 2015 г., нямаше да има „случай Скрипал“. Наложи се премиерът Борисов да се срещне с британския посланик Ема Хопкинс, за да я убеди, че не става дума за употреба на „новичок“. Остана висящ само въпросът, защо този инцидент се вади днес, четири години след прекратяването на разследването по него. Явно някой се опитва „да разлае кучетата“ месеци преди европейските избори. Не толкова срещу България, колкото срещу Русия. Самият Гебрев е заинтересуван от възобновяването на разследването, за да отклони вниманието от връзките си с мажоритарния собственик на фалиралата КТБ. А така също, от факта, че произведени в неговите предприятия оръжия и боеприпаси се озовават в ръцете на украинските „антитерористи“ в Донбас и в тези на сирийските „бунтовници“.

На всичко отгоре и ЕП усложни живота на нашите управляващи, поставяйки на обсъждане въпроса за етническата нетолерантност и мерките за интегриране на ромите. Очевидно концепцията на ВМРО за решаване на циганския въпрос у нас ще бъде подложена на жестока критика. Бедни, бедни Каракачанов, защо ти трябваше да вкарваш ромите в правия път чрез Строителни войски и противозачатъчни средства за циганките?

Що се отнася до протеста на „мадуромразците“, вижте какво е казал за Хуан Гуаидо президентът на Боливия Ево Моралес:

<<Отхвърляме изявлението на Гуаидо, че ще приемат намеса на САЩ във Венецуела. Какво ли мислят сега братските държавни глави, които признават Гуаидо? Ние ще направим всичко, което е по силите ни. Разбира се, това е тема, която поражда много полемики, но ние ще направим необходимото, за да не умират деца, да се спаси животът на хората, да се възстанови управлението на страната. И ще се намесим в хуманитарната ситуация, използвайки суверенитета на Националното събрание и нашите правомощия>>.(Да не мислите, че е публикувано в някой български вестник. Публикацията е от в. „Миллиет“, 11.02.2019).

Сега и Ево Моралес ли ще сваляме? Или ще анатемосваме само Мадуро, понеже така правят някои от „големите началници“? Не тези в Москва, Пекин, Рим и Анкара, а „агентът на Русия“ в Белия дом, Доналд Тръмп и неговите васали в Берлин, Париж и Брюксел.

По-миналата седмица някакъв умник ни призоваваше „да скопим мадуризма“. Но не каза дали е по-добре да ни управляват политически скопци?

Вместо да се обиждаме на тема „дебили“, да докажем че не сме такива, като на европейските избори опровергаем Петко Рачев за написаното преди повече от един век:

„Какъв бе подвиг, как се свърши!

Свободни роби в нов синджир.

Не сме народ, а живи мърши

И пак тегло, и пак немир!“


 

 


Страница 450 от 487