Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

САЩ: ТРЪМП ЛЪСКА ОРЪЖИЯТА СИ ЗА 2020 ГОДИНА

Е-поща Печат PDF

Антуражът му хвърля съмнение относно мирното предаване на властта, ако той се провали на следващите президентски избори.


Какво очаква САЩ и света в годината, когато Тръмп може да се наложи да напусне Белия дом? Продължение на гражданската война, или мирно предаване на властта? На тези въпроси се опитва да отговори Филип Жели. Представяме ви неговия коментар, публикуван във френския „Фигаро“.

„Зора“


Посланието би могло да мине незабелязано в постоянния поток от туити, но не убягна на някои от неговите приближени и на неговите най-горещи поддръжници. Отхвърляйки започването на множество парламентарни анкети срещу неговата кампания, неговото президентство и частните му афери, на 9 февруари Доналд Тръмп пусна следния туит: «Демократите се опитват да спечелят едни избори през 2020 г., на които знаят, че не могат да победят легитимно.».

Думата «легитимно» веднага бе отбелязана от бившия агент на ФБР Джош Кембъл, преподавател в университета на Калифорния (USC), като «сериозно безпокойство за националната сигурност». Три седмици по-късно Майкъл Коен, бившият личен адвокат на президента, сметна за полезно да предупреди Конгреса: «Съдейки от моя опит в служба на господин Тръмп, боя се, че ако той изгуби изборите през 2020 г., никога няма да има мирно предаване на властта.».

Изглежда, че основания за това му е дал Кейлиф Макинейни, говорител на кампанията за втори мандат.<<Надявам се, че тези демократи знаят, че не могат да победят президента през 2020 г.. В такъв случай се впускат в едно срамно преследване с едничката цел да объркат американския народ и да се доберат до властта, което имат нулев шанс да постигнат легитимно>>, заяви той в  едно комюнике. Говорителката на Белия дом Сара Сандърс замести израза „не може да бъде победен“ в изречението, че „опозицията по принуда търси нелегитимни средства“. Председателят демократ на Камарата на представителите Нанси Пелоуси, обаче, изключи на 10 март една процедура с такова предназначение: <<Един такъв акт поражда прекалено много разделения. Знам, че ще трябва да постигнем най-малкото един двупартиен консенсус върху непосилни елементи. И това не си заслужава труда>>.

Президентският лагер само активира отново твърдения, използвани вече през 2016 г. Въпреки своята победа  в лоното на избирателната кампания Тръмп беше отхвърлил така наречената „масова измама“, което щеше да му коства народния вот. Създадена беше една анкетна комисия, поверена на Крис Кобач, републиканец от Канзас, адепт на същите теории, която обаче се разпусна  година по-късно, без да произведе никакъв доклад.

Аргументът за едни откраднати избори звучи като призив за грабване на оръжието в една страна, толкова разделена, че членовете на едно и също семейство вече не си говорят, заради президента. В края на февруари бившият прокурор Джо ди Дженова, по някое време юридически съветник на Белия дом, заяви по „Фокс Нюз“: <<Ние сме в гражданска война. Пресата е изцяло на страната на левицата (…), те ненавиждат Тръмп. Човек не може да си представи, че в тази страна може да има граждански дискурс за предвидимото бъдеще. В ход е тотална война (…). Що се отнася до мен, аз гласувам и си купувам оръжие.>>.

По неговите следи, гуруто на тръмпизма Стив Бенън обяви по CBS, че <<2019 година ще бъде най-хапливата в американската политика след Войната за Отделяне, предсказвайки, че Доналд Тръмп ще излезе от нея „не отслабен, а кален за битката“ >>.

В понеделник представителят на Айова Стив Кинг, неотдавна прогонен от всички комисии, в които заседаваше, заради расистки изказвания, пусна във „Фейсбук“ кратък коментар за тази „гражданска война“, за която всички говорят: „Един лагер с 8000 млрд. топки, докато другият не знае колко тоалетни да използва, – намек за дебата за трансджендърите. Аз се питам, кой ще спечели“, добави той с едно намигване.

2019 година ще бъде най-хапливата година в американската политика след Войната за независимост.

Стив Бенън, гуру на тръмпизма.

Глен Бек, бивш служител на „Фокс Нюз“, заяви тази седмица пред „Сийн Хенити“:<<Ако републиканците изгубят следващите избори с Доналд Тръмп, мисля, че това официално е краят на тази страна, такава, каквато я познаваме>>. Реч, подкрепена от консервативното списание „Американ Тинкър“. „Втората гражданска война вече започна“, написа там Уйлям Дженсърт този месец, използвайки американския израз Война за отделяне. „В деня, в който демократите вземат властта, Гражданската война ще избухне, защото те биха искали да ни вземат оръжията. Въоръжените граждани са свободни граждани и те не могат да приемат това“.

Тези тревоги вече не са единственият апанаж (зестра) на радикалните бойци. Джошуа Гецлер, преподавател по право в университета на Джорджтаун, преценява, че страната ще трябва да се подготви за „възможността Доналд Тръмп да откаже да напусне властта мирно“. А една група бивши бойци, VoteVetes, сметна за добре да публикува следното предупреждение: „Не купувай оръжия за да ги използваш срещу своите съграждани!“


Филип Жели

(„Фигаро“/ 22.03.2019)


Превод: Петко Петков


 

МЪГЛА ЗАБУЛВАЩА СМЪРТТА НА БАНКЕРИТЕ РОТШИЛД

Е-поща Печат PDF

На 15 януари 2021 г. на 57 години, в замъка на рода Chateaude Pregny почина, от сърдечен удар банкерът барон Бенджамин дьо Ротшилд. Той беше син на банкера Едмонд дьо Ротшилд (1926-1997), една от най-важните фигури на клана Ротшилд, глава на швейцарския клон на клана, трети по важност след английския и френския клан.

След смъртта на бащата през 1997 г. 35-годишният Бенджамин зае неговото място на кормилото на холдинга Edmonddе Rothschild, който управлява активи на сума над 175 млрд. долара, френски и швейцарски банки, ресторанти, хотели, благотворителни фондове и др. Личното състояние  на Бенджамин  се оценяваше на 1.5 млрд. долара. На фона на най-богатите хора в света това число е скромно и в списъка на Форбс за 2019 г. Бенджамин де Ротшилд заемаше едва 1349-то място. Но него често го наричаха „най-влиятелната личност в световния финансов елит”. Просто Ротшилдите избягват да бъдат в светлината на прожекторите и значителна част от техните активи е покрита в сянка.

В поредицата от най-шумни истории свързани с името на Бенджамин, се помни обединяването на активите на френския и британския клон на семействата Ротшилд в 2007 г. Заслугата за това, както и  мътната история, свързана с банкрута на банката на Уолстрийт Lehman Brothersв 2008 г., приписват  на Бенджамин. Фалитът на тази банка натисна спусъка на световната финансова криза през 2008-2009 г.

Бенджамин се проявява и в политиката. Президентът на Франция Емануел Макрон е избраник на Ротшилдите. Смята се, че особена заслуга да заеме поста президент принадлежи на Бенджамин.

Трябва да обърна внимание на две семейни особености на клана Ротшилд: високато смъртност и мъглата, забулваща историята на тяхната смърт. Причините за това са две. Първо, убийства на водещи фигури от клана Ротшилд се извършват от страна на техни конкуренти и политически опоненти. И второ: грубото нееднократно нарушаване от членовете на клана на „вътрешния устав“ на рода, разработен от основателя на клана Майер Амшел Ротшилд (1744-1812), който дава на   „семейния съвет“  правото да приема решение за смъртно наказание на нарушителя.

Един от най-скандалните случаи на  смърт е преди четвърт век. Става дума за смъртта на  Амшел Ротшилд (1955-1996), син на известния барон Виктор Ротшилд (1910-1990). На 8 юли 1996 г. той беше намерен във ваната, на стаята си в парижкия хотел Bristol. Официалната версия е самоубийство, но резултатите от полицейското разследване не са огласени от водещи СМИ и до днес.

Смъртта на Бенджамин Ротшилд изглежда също така подозрителна. Баронът не се е оплаквал от заболявания и бе в разцвета на силите си. Смъртта му стана  повод за различни догадки. Повечето версии са, че се касае за убийство и го свързват със събитията в Съединените щати. Според едни Бенджамин, а и всички Ротшилди, са били привърженици на Тръмп. И той е бил убит от тези, които поддържат Байдън, представляващи  „дълбоката държава“. Другите обратно -  смятат, че Ротшилдите  са поддържали Джо Байдън, а самият Бенджамин бил един от главните помощници в сянка, на демократическия кандидат за президент. Помощта е била финансова.

В предпочитанията за президент на САЩ сред прочутото семейство  нямаше единодушие. Нямам достатъчно информация, за да се изказвам категорично. Но мога да предположа, че главната цел на Ротшилдите е била отслабването на Америка. А за тази цел тя е трябвало да бъде разклащана като се помага и  на демократите, и на републиканците, за да се стигне до техния челен сблъсък.

Почти всички Ротшилди крият своето отношение към Тръмп и Байдън, но има и изключения. Така Лин дьо Ротшилд (на нея приписват въвеждане на термина „инклузивен капитализъм“, б.пр.), в 2016 г. открито поддържаше кандидата на демократите Хилари Клинтън.

За да се разбере отношението на Ротшилдите към Америка, най-добре е да се види какво казва Жак Атали, който е техният официален рупор и служител. В своята книга-прогноза „Кратка история на бъдещето“ (2006 г.) Атали подрежда предстоящите събития  за първата половина на 21 век на пет етапа. Първи етап- отслабване на Америка и загуба на статуса й на свръхдържава. Последен етап - учредяване на световно правителство, (в което, естествено, всички длъжности ще принадлежат на Ротшилдите).

Още в 1979 г. младият Атали предлагал за преход към нов световен ред да се използват „медицински аргументи“. През 2009 г., на страниците на „L’Express”, той приветства настъпването на вирусната  пандемия (т.нар. свински грип).

Вече се събраха доста косвени признаци, че Ротшилдите  са били причастни към подготовката на глобалната провокация с COVID-19. Нека си спомним корицата на новогодишния брой на сп. „The Economist”, част от империята на Ротшилдите. Тогава, според специалистите по разшифроване на езотеричните корици на това списание, на читателите е бил даден знак, че предстои вирусна пандемия. На корицата са изобразени четирите конника на Апокалипсиса. Конникът, който е приет да се отъждествява с „чумата“, е изобразен с корона (чети коронавирус), а конникът под название „война“ напомня Статуята на свободата, при това лицето му е покрито с медицинска маска.

Има сериозни основания да се предполага, че починалият (или убитият?!), е бил причастен към „операцията COVID-19“. На 18 януари опитният конспиролог Бенджамин Фулфорд помества на своя сайт статията „Временните граници на бъдещия свят ще бъдат определени тази седмица“. В статията е публикуван запис на патента за тест PCR, регистриран от един от членовете на клана Ричард Ротшилд. Патентът е бил регистриран три и половина години преди началото на истерията с коронавируса. Фулфорд твърди, че има агенти по цял свят, които го снабдяват с информация. В нея има и секретно писмо  на британското разузнаване МИ-6, разпратено до службите на съюзниците. В писмото (без дата) се съобщава, че в света се готви глобална спецоперация в сферата на общественото здравеопазване, крайната цел на която е непонятна за англичаните. И се цитира патента на Ричард Ротшилд като едно от доказателствата за готвената провокация.

Според Фулфорд COVID-19 се чете така: Certificate of Vaccation Identification 2019. Той смята, че  операция COVID-19 е трябвало да започне в 2019 г., но стартът се е забавил. Разшифроването на наименованието, смята Фулфорд, следва че операцията трябва да завърши с масово ваксиниране и поголовна цифрова идентификация на хората. По данни на Фулфорд във финансиране на операцията  COVID-19 участват МВФ, Световната банка и Банката за международни разплащания (БМР).

На това място експертите обръщат внимание на любопитната подробност, че между Изп. директор на МВФ Кристалина Георгиева и покойника,  (убития) Бенджамин Ротшилд, е съществувала невидима връзка. Георгиева е племенница на първата съпруга на починалия баща Едмонд Ротшилд, която по това време се е казвала Веселинка Георгиева. Впоследствие Веселинка и Едмонд се развеждат.

Що се касае до Световната банка, аз вече писах, че тази финансова организация е превела свои средства за реализиране на програма „Борба с пандемията COVID-19“. Първата фаза на програмата  ще трае пет години - до 2025 г.

Обобщавайки фактите конспирологът Бенджамин Фулфорд стига до следните изводи. Първо: Бенджамин де Ротшилд е участвал в подготовката на сегашната спецоперация COVID-19.

Второ: неговите опоненти, конкуренти и партньори, са имали вече достатъчно информация за участието на покойника в операцията.

И трето: на 15 януари не е имало убийство, била е инспирирана смърт от инфаркт. Трябва да се отбележи, че сведенията за смъртта на барона са откъслечни, постъпили са от роднините, а погребението е станало в много тесен кръг. Дали баронът се е изплашил, че операцията COVID-19 може да се провали и го очаква нов Нюрнбергски съд? Или е стигнал до заключението, че партньорите му са ненадеждни? Вероятно баронът не е убит и не е умрял. Той е предпочел да изчезне.

Историята на Бенджамин де Ротшилд, описана от Фулфорд, лично аз приемам като работна версия, защото ми се струва по-вероятна от другите.

В историята на династията Ротшилд отново изпъкват очевидните тенденции, а именно - постоянно да се подготвят революции, заговори, войни… В тази редица могат да бъдат поставени и операцията COVID-19 и „Великото презареждане“ на Клаус Шваб. Крайната цел на Ротшилдите е да станат владетели на света.


Превод: Румен ВОДЕНИЧАРОВ


 

РУСИЯ ИМА ВЕЛИКА ИСТОРИЯ И ВЕЛИКО БЪДЕЩЕ

Е-поща Печат PDF

На 7 май в големия Кремълски дворец се състоя тържествена церемония по встъпването на Владимир Путин в длъжността президент на Руската федерация. Церемонията започна с тържествено внасяне в Андреевската зала на Големия Кремълски дворец на държавния флаг на Русия, щандарта на президента, Конституцията на Русия и знака на президента на Русия. Владимир Путин положи клетва за вярност към народа на Русия.

 

Готвим ли се за война?

Е-поща Печат PDF

Защо иначе шефът на столичния парламент ще е на работна среща в Пентагона?

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев се срещна с… представители на Министерството на отбраната на САЩ. Срещата се е провела в Пентагона, а за нея ни споделя самият той в профила си в социалната мрежа.

Ето какво е написал Георгиев:

Проведохме работна среща в Пентагона с представители на Министерството на отбраната на САЩ, на която дискутирахме прилаганите от тях политики за добро управление. Обсъдихме ролята на независимите звена за контрол на публичните институции, както и структурите за надзор в самите министерства/департаменти.

Важна роля в тях има Дирекцията на Генералния инспектор, част от федералното правителство, което осъществява контрол за законосъобразност на дейността на всички институции, работещи в областта на сигурността и отбраната. За нас като евроатлантически партьор е от изключително значение доверието в службите за отбрана, особено във времена на изпитания, в които живеем“.

Department of Defence

Серия от въпроси поражда тази абсурдна среща между шеф на столичен парламент и военното министерство на една велика сила:

Какви са прерогативите на шефа на СОС в областта на отбраната на столицата и на страната?

И изобщо има ли СОС каквито и да е прерогативи в сферата на отбраната, освен в упражняване на контрол (заедно с Гражданската отбрана) при поддръжката на подземните убежища в София?

Вместо Георгиев да ни информира за своя работна среща с кмета на Вашингтон например, ние с удивление научаваме, че той посещава… Американското военно министерство!

Затова третият въпрос е най-важният: Готви ли се България за война, поради което столицата трябва да бъде защитена от въздушно нападение или от терористичен акт?

Защо иначе Георгиев ще пуска информация за тази среща в личния си профил, а не на сайта на Столична община? Може би защото софийският плебс се подготвя за военно положение?

Жълтопаветният и шарлатанският плебс, който на 2 април с две ръце гласува за Коалицията на войната!

Десният офисен планктон да чака повиквателни от Софийското военно окръжие. И да не се ослушва, да не бяга по тъмно към Терминал 2, а със строева евроатлантическа стъпка да поема към бойните полета на Украйна.

Каквото повикало, такова се обадило!

 

 

 

ДВУЛИКИЯТ ЯНУС

Е-поща Печат PDF

Проф. Чавдар ДОБРЕВ и Минчо МИНЧЕВ в разговор пред “Нова Зора” за двойните стандарти в политиката към Русия

- Преди по-малко от месец разговаряхме за истината и само истината относно кризата, която преживява БСП. Конгресът отмина и резултатите от него предстои да бъдат осмислени. Сега обаче те поканих по друг повод. Иска ми се да обсъдим текста на Георги Първанов във в. “Преса” от 8 април. Как оценяваш споделените му шест виждания за българско-руските отношения в този момент и какво трябва да се направи за тяхното подобряване?

Да си призная, не съм чел публикация, която едновременно и да ме радва, и смущава. От една страна, съм удовлетворен от изразените позиции и намерения, от друга страна обаче, колкото и да го гася, фитилът на паметта ми гори и избухват факти и събития, които болезнено съм преживявал. Наистина е ужасно човек да помни дълго. Затова ще се опитам да проведа този наш разговор в реда, в който Първанов формулира проблемите и собствената си гледна точка на политик и държавник за активизиране на диалога между България и Русия.

И така, бившият президент на Р България предлага „парламентът да свали мораториума за АЕЦ „Белене” и да започне ускорено да се строи новата централа”. Ти какво мислиш по въпроса?

- Според мен, навременно и разумно предложение. Защото АЕЦ беше спряна от ГЕРБ и премиера Борисов през първия му мандат без основание, под диктата на Вашингтон. Нещо повече, Бойко Борисов си позволи да нарече АЕЦ „Белене” - „гьол”, а строежът й - гнездо на крупни корупционни сделки със съучастието на руски мафиотски структури в енергетиката. Според мен, рано или късно българското общество ще поиска някой да се разплати за спирането на този извънредно изгоден икономически проект между България и Русия.

 


Страница 438 от 617