Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ПОБЕДЕНИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ

Е-поща Печат PDF

„След едно изгубено сражение няма нищо по-тъжно от едно спечелено сражение.“

(Херцог Уелингтън след разгрома на Наполеон във Ватерлоо)


Знаменитата реплика на британския главнокомандващ, породена от тъжната картина в собствения лагер след историческата победа над френския император Наполеон Бонапарт, отговаряше чудесно на тъжната изповед на Бойко Борисов в Банкя вечерта след края на изборите за 45-то Народно събрание.

Застанал под дъжда, на фона на някакъв дувар в Банкя, „организаторът и вдъхновителят на всички наши успехи и победи“ редеше миролюбиви думи за помирение, единение и експертно управление поне до декември 2021 г. Т.е., до момента, в който очаква да се обяви за победител на президентските избори срещу омразния му опонент Румен Радев. Така ще направи „голям шлем“: от главен секретар на МВР, през кмет на София, партиен строител и премиер три мандата, до президент на Република България. И каква експертиза ще предложи той на политическия пазар? Той самият – по разгъване на маркуч в пресечена местност  „доктор на науките“; счетоводителката Теменужка Петкова за министър на енергетиката; ПКП Цвета Караянчева за председател на НС; бившият водещ на радиоточката в Габрово Томислав Дончев за вицепремиер; патриотичната „калинка“ Мариана Николова за вицепремиер и министър на туризма, или другата „калинка“ Екатерина Захариева, за вицепремиер и министър на външните работи, а Георг Георгиев за неин пръв заместник? За злополучните кадрови рокади в сферата на здравеопазването да не говорим? „Мои сини опоненти!“ - така се обърна Борисов към бившите си „съдружници в престъплението“ от Реформаторския блок, сега Демократична България. И започна да ги кандърдисва за общи усилия за изваждане на България от икономическата криза и тази с коронавируса. Защото с бруталното си отношение към парламента и извънпарламентарната опозиция направи така, че ГЕРБ да остане със 75 депутати и без никакви съюзници, с които да състави правителство.

По отношение на кого ГЕРБ е победител на тези избори? На БСП, която се класира едва трета? Или на ДПС, които загубиха възможността да бъдат балансьор в 45-то НС, нареждайки се на четвърто или пето място, въпреки очакваните гласове от Турция? При толкова „червени линии“, самотата на „победителите“ е по-тъжна и от едно изгубено сражение! Ако останалите участници в новоизбрания парламент откажат да подкрепят кабинет на малцинството на ГЕРБ, но не успеят, или не пожелаят да съставят такъв с цената на неприемливи за техните избиратели компромиси, следва президентът Радев да назначи служебно правителство. Което не само да подготви и проведе новите парламентарни избори, но и да прегледа и ревизира делата Бойкови през трите му мандата. Понеже ръководената от Гешев прокуратура не пожела да направи това и непотребна стана, ще го направят служебният кабинет на Радев, МВР, Министерството на правосъдието, Сметната палата и НАП, ръководени от други началници. Достатъчно е на обществото да се разкрие истината за „най-успешното“ управление, за да запрати избирателят ГЕРБ и Борисов там, където им е истинското място: на политическото бунище. Надяваме се само Слави Трифонов с неговата партия „Има такъв народ“ (ИТН) да не се главозамае и да тръгне да управлява България като квартална кръчма. Сиреч, вместо хляб, да й предложи зрелища с концерти в празни стадиони и спортни зали. Тогава ще се окаже вярна констатацията-анекдот на руския вестник „Московский комсомолец“: „Не бива да се разчита прекалено на народната мъдрост, защото народът не винаги е трезвен“. Ако е въпрос да сменим „калинките“ с „балеринки“, по-добре направо да потегляме към нови парламентарни избори. Така или иначе милионите за поредния непредвиден вот, които оплаква Борисов, няма да отидат у гладните, безработните, болните и пенсионерите. Не и докато той ги хвърля директно през прозореца на МС или джипа на обръчи от приятелски фирми. Или го прави опосредствано чрез нагласените обществени поръчки, спечелвани редовно от приближени на властта олигарси и общинари от ГЕРБ.

Най-хубавото на тези избори е, че в НС няма да ги има фалшивите „обединени“ патриоти и „родолюбци“, като Валери Симеонов и Веселин Марешки. Впрочем, горивно-аптекарският бос пак е на кяр – няма да му се наложи да връща по 5000 лв. за неизпълнено предизборно обещание на 200-те хиляди, с които е подписал едностранно задължаващ договор. Нито да строи бензиностанции по тяхно желание. Обаче, нито той, нито Борисов, ще разпределят и „усвояват“ европейски средства от Фонда за възстановяване. За тях няма по-голямо наказание от това да гледат как други разпределят милиарди евро, вместо да пълнят чекмеджета на нощни шкафчета. И ГЕРБ, и ПП „Воля“ са тоталитарни партии-фирми, които изчезват, щом бъдат избутани от държавната копаня. Без власт и келепир съществуването им става безпредметно. Не ние, а бившият депутат от ПГ на ГЕРБ Методи Андреев разчете абревиатурата й като „Грабителска Еднолична Разбойническа Банда“. Към това ние няма какво да добавим.

Всяка криза, както и всяка загуба, е една възможност. Това се отнася и за БСП, която след натирването на Георги Гергов трябва да повтори упражнението и с всички онези, които не спряха да сноват из телевизионните студия, за да се жалват от авторитарните методи на Корнелия Нинова. Сега, след като допринесоха с всички сили за загубата на избиратели, те стоварват и собствените си грехове на сегашното партийно ръководство. Но защо същите „авторитарни“ методи не попречиха на БСП да се представи успешно в Ямбол, а я препънаха във Видин, откъдето е бившият председател Михаил Миков? Ако има грешка в провеждането на предизборната кампания на социалистите, тя е, че се опитваха да убеждават с програма хора, които не четат, сякаш са завършили училище онлайн, както днешните учащи се. Никоя партия не успя да увеличи електората си с програмни аргументи, поради което чалгата на Слави го изстреля на върха. ИТН спечели и вота в чужбина с почти двойна преднина пред другите конкуренти. Затова опростачване на нацията голям принос има 11-годишното управление на Борисов. Не каза ли той „Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме“? Оказа се прав, само не предвиди, че Слави Трифонов ще използва собствената му рожба, простотията. И без да води никаква кампания, ще му минира пътя към властта. Дано само всичко не се окаже един пошъл театър и ИТН да не се полакоми за кокала, който ще й предложи Бойко Борисов. Няма невъзможни, а само неосъществени коалиции. Специално у нас и най-неморалните (от гледна точка на избирателите, б.а.) коалиции обикновено се оправдават с извънредни обстоятелства, в които трябва да се спасяват Отечеството и народът. Като корона пандемията, например. Показателен за „успешното управление“ на Борисов е фактът, че на втория ден след изборите (6-ти април), броят на новопотвърдените носители на COVID-19 беше 3860 при направени 19 210 теста. Броят на хоспитализираните достигна 10 402, на настанените в интензивните отделения на болниците - 734, а този на починалите от коронавируса стана 197 души. Какво плато, когато изкачването по черната скала изобщо не е завършило? Това е наследството, което Борисов ще остави на следващия кабинет, но най-нагло ще го обвинява за собствените си провали. Както прави с правителството на Пламен Орешарски или с това на Тройната коалиция. Всички са грешни, само той е целият в бяло!

В условията на една опоскана от герберските скакалци земя, са възможни всякакви следизборни комбинации, щом има общи интереси на политическите субекти, които често не съвпадат с очакванията на гражданите. Както гласи една мъдра сентенция: „Съюзът на кучето и котката е заговор срещу готвача“. Все пак отстраняването на Борисов завинаги от властта си струва компромисите, при които леви да подкрепят десни и обратно.

Що се отнася до БСП, която за първи път от началото на прехода слезе на трето място, изпреварена от шоуформацията на Слави Трифонов - ИТН, времето за подмладяването й е дошло и надскочило. Изгубено е само едно сражение, но колелото на историята продължава да се върти. Моделът Борисов си отива бавно, но безвъзвратно. Дано само не бъде заменен от още по-лош, по-лъжлив, по-корупционен и по-грабежоспособен.

Не е страшно, че през това лято, или наесен може пак да се редим пред урните. Страшно е, когато народът не вижда надежда, обзема го безразличие и се отдава на порока, чакайки Спасител отвън. Дали, вместо „Съединението прави силата“, пред входа на НС не трябва да се постави дълбокото философско прозрение на Апостола: „Ако е за Българско, то времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме!“?


 

Да, „Възраждане” е заплаха, но за националните предатели!

Е-поща Печат PDF

И за всички, които са виновни за деградацията на българската държава!

Декларация на Костадин Костадинов от парламентарната трибуна при откриването на 49-то Народно събрание

Уважаеми сънародници!

Обръщам се само и единствено към своите сънародници! Защото всички в тази зала, независимо от временно дадените ни власт, постове и позиции, трябва да сме преди всичко едно - българи! Изминаха 10 дни откакто изборите приключиха. Време, предостатъчно за оценка на това, което се случи, и за създаване на планове за това, което предстои. Време, което обаче се оказа крайно недостатъчно за медийната вакханалия, разгоряла се след 2 април. Знайни и незнайни анализатори, политолози, политици, социолози, наблюдатели и други редови доносници на американското посолство, се отдадоха на разюздана и невъздържана кампания срещу 358 000 българи. Тези 358 000 българи бяха наречени неграмотни, прости хора, неуспели в живота, некадърници, фашисти, невежи, заблудени, плебеи, лумпенпролетариат и какво ли още не.

А тези 358 000 българи, сред които съм и аз, искат и искаме само едно — да живеем достойно в свободна и независима държава. Ето защо ни нарекоха заплаха. Да, „Възраждане“ е заплаха. Точно така. Но заплаха за националните предатели, чуждите агенти, корумпираните компрадори и виновниците за системно извършваното в продължение на десетилетия заличаване и деградиране на българската държава, целящо да превърне българския народ, един от най-старите народи в света, в аморфна маса без национално самосъзнание, годен само да бъде донор на своите господари от САЩ и Западна Европа. Защото как се нарича държава, която изнася златото, храната и младите си хора, а в замяна внася боклук? Нарича се колония! Така се нарича. Най-наглото в цялата ситуация обаче е друго. За последните пет години от 2017 г. насам, правителството на САЩ е похарчило почти 100 млн. лв. за насаждане на антируска и проамериканска пропаганда в България, като за целта тези пари са дадени на медии и т.нар. граждански организации, създаващи исканата от поръчителите от Вашингтон подходяща медийна и информационна среда в родината ни. И сега, тези платени от чужда държава чужди агенти, наричат нас, свободните 358 000 българи, с поредица от обидни прозвища и епитети.

Уважаеми сънародници,

тези чужди агенти искат нас да ни няма. Но не нас, „Възраждане“, не нас, 358 000 българи, избрали свободата, а нас - целият български народ! Защото ние, българите, осъзнаваме вече извечната истина, че може да лъжеш целия народ за известно време, може да лъжеш част от народа през цялото време, но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време. И той като ние, българите, вече се пробуждаме, или по-скоро проглеждаме за истината, тези, които ни люлеят в робската люлка, искат нас да ни няма. Само че ние сме тук, и ще ставаме все повече, а Народното събрание ще придобива все по-български облик.

И като казах Народно събрание, да кажа от името на тези 358 000 свободни българи защо сме дошли тук, или по-скоро, да кажа защо са ни изпратили тук (защото ние сме служители на нашите избиратели). Пратиха ни да запазим българската финансова независимост, да не допуснем вкарване на държавата във войната в Украйна, да предоговорим отношенията си с Европейския съюз, да не допуснем фалит на държавата и винаги и навсякъде да защитаваме българския национален интерес! За тези 5 основни приоритета сме готови да разговаряме с всички останали политически сили в събранието. Защото, дори и да не уважаваме останалите избраници тук, ние сме длъжни да уважаваме техните избиратели.

По въпроса за влизането в

еврозоната и приемането на еврото.

Стартирахме подписка за свикване на референдум за запазване на българския лев. Само преди няколко дни, когато изтече крайният срок, внесохме в деловодството на Народното събрание 604 000 подписа. Подписаха се българи от цяла България и целия свят. Получихме писма от Япония, Австралия, Нова Зеландия, Китай, Южна Африка, с едно изключение — Турция. Оттам не получихме нито един подпис. В този ред на мисли следва да се замислим как е възможно на изборите в нашата съседка да гласуват десетки хиляди български граждани, а за една толкова мащабна инициатива като референдума да не получим дори и един подпис? Всички знаем защо е така и точно поради тази причина е време срамната пародия на изборен процес, която започна отново да се случва в Турция от 2021 г. насам, да бъде прекратена.

Но да продължим по темата.

„Възраждане“ иска хората да кажат дали е изгодно да приемем еврото, дали от това те ще станат по-богати, по-сигурни и по-спокойни, или напротив, ще обеднеят, спестяванията им ще се обезценят, а държавата ще загуби финансовата си независимост. При всички положения трябва да сме откровени с българите и да защитим собствения си национален интерес.

На второ място стои

въпросът за войната в Украйна.

Няма нормален българин, който да иска България да се ангажира в този братоубийствен конфликт нито с оръжия, нито още по-малко с жива сила и войска. Ето защо е важно всяка една политическа сила да застане пред своите избиратели и честно да им каже иска или не иска да вкарва български войски във войната срещу Русия. Нашата позиция е общоизвестна — ролята на родината ни в този конфликт може да бъде само посредническа и никаква друга. Не ми е ясна позицията на другите, и особено на първите две коалиции в България. Впрочем, мога да ги улесня. Те имат два избора - или правят общо правителство и после ги бият техните избиратели, или не правят общо правителство и после ги бие американското посолство! Разбира се, имат и трети вариант - да подкрепят кабинет на „Възраждане“. Тогава обаче се страхувам, че ще ги бият едновременно и избирателите им, и американското посолство.

На трето място е

предоговарянето на отношенията ни с Европейския съюз.

На нас, българите, постоянно ни се набива в главите, че имаме поети ангажименти като членове на Европейския съюз. Всяка държава има поети ангажименти, но няма друга държава освен България, която да не се опитва да преговаря с оглед на собствените си интереси. И докато другите защитават интересите си, ние си говорим какви ангажименти сме поели. „Възраждане” започва разговора с българите кои са най-важните сектори, които трябва да предоговорим. Каня всички вас да участвате в този разговор. И отново ще ви улесня - дадохме пример в предишният парламент с общата позиция за предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост в частта му, касаеща затварянето на българските въглищни централи, която беше по предложение на „Възраждане”.

Предлагам да продължим! Не е страшно и очевидно не болеше. И за пореден път ще припомня  - ако един договор не може да бъде предоговорен или развален, това не е договор, а диктат! България трябва да се превърне във фактор в Европа. И ще стане! Но не с навеждане и козируване пред дегенериралите брюкселски геронтократи, а с отстояване на българския национален интерес с цената на всичко! Крайно време е да почнат да се съобразяват с нашия народ.

Четвъртият ни приоритет е

бюджетът на България.

Във всяко от последните събрания, в които сме участвали, показахме, че сме отговорни към бюджета. Мнозина от българите го знаят — държавният бюджет е израз на политика, която всяка една политическа сила предлага. Няма сериозен разговор за бюджет без правителство. Ето защо ние сме готови да предложим правителство, управленска политика и бюджет! Бюджет, който ще бъде подчинен на петия ни основен приоритет:

защита на българските национални интереси, винаги и навсякъде.

За да се случи всичко това, обаче, е нужно национално единство. То, видимо от конфигурацията в това Народно събрание, липсва. В това обаче няма нищо страшно. Напротив, дори е хубаво, защото всъщност ставаме свидетели на нещо, което се случва средно 2-3 пъти на 100 години. Ставаме свидетели на исторически обрат в развитието на България. Управляващият компрадорски колониален режим колабира пред очите ни. Нанесохме му силен удар. Агонията му е видима и в това Народно събрание. Нещо повече - за първи път от 79 години насам ние, българите, имаме реален шанс сами да редим своето правителство, без да се налага да чакаме одобрението на нечие чуждо посолство. Дори и да не стане сега, ще стане следващия път. Защото, както пише народният поет Иван Вазов: „Тайно и полека, народът порасте на няколко века“. Писано е за друго време и за друго робство, но е валидно и днес.

Свободата и независимостта на България идват и никой, и нищо няма да ги спре! Всички ние, на които ни беше втълпявано и набивано в главите как сме никои, как сме робски народ, как от нас нищо не зависи, как нищо не можем да променим, как всички решения вече са взети, как винаги някой друг ще решава вместо нас - от името на 358 000 свободни българи съм тук, за да кажа, че ние повече няма да търпим! Що се отнася до нашите т.нар. партньори, то те ще се научат, че ние, българите, можем и да казваме Не!

Бях на 10 години, когато се разпадна комунистическият режим и целият ми съзнателен живот мина под знака на един 33-годишен постоянен упадък и деградация на моята Родина. Като мен са милиони. Аз не съм изключение. Сега съм тук, изправен пред цяла България, за да кажа отново, че няма да позволим на тези, които откраднаха миналото на нашите родители и опропастиха настоящето на нашите поколения, да осквернят и заграбят бъдещето на нашите деца! Когато говоря аз, говорят 358 000 свободни българи, които казват следното:

Време е България отново да стане свободна и независима държава!

Време е пак да почнем сами да пишем историята си!

Време е за Възраждане!

Да живее България!

 

 

КАК ЙОСИФ СТАЛИН „ДИАЛОГИЗИРАШЕ” СЪС СЪЮЗНИЦИТЕ

Е-поща Печат PDF

След историческия Парад на Победата в Москва на 24.06.1945 г. съветското ръководство предлага на съюзниците да се проведе парад на всички съюзнически войски в част на победата над нацистка Германия в самия Берлин. Скоро е получен положителен отговор. Било решено парадът да се проведе през септември в района на Райхстага, до Бранденбургската врата, където са завършили боевете за превземането на Берлин. Било решено парадът да се привърже към завършването на Втората световна война с капитулацията на Япония. Съгласно постигнатата договореност, парадът е трябвало да приемат върховните главнокомандващи на войските на СССР, САЩ, Великобритания и Франция. В последния момент обаче съюзниците информирали СССР, че поради някои съображения Върховните главнокомандващи няма да участват в парада, а вместо тях ще участват Главнокомандващите бойни генерали. Маршал Жуков веднага докладва на Й. Сталин. Изслушвайки внимателно маршала, Сталин му казва: „Те искат да принизят Парада на Победата в Берлин... Почакайте, те в бъдеще ще ни въртят много подобни фокуси. Затова не им обръщайте внимание и лично приемете парада, още повече че ние имаме много по-голямо право от тях за това” (Г.К. Жуков, Воспоминания и размышления. Из-во АПН. Москва, 1970. Стр. 665-666).

 

МОЯТ ДЕВЕТИ МАЙ

Е-поща Печат PDF

Наричам Девети май – “мой” не от самомнение и нескромност, а защото този ден не е техен. И се радвам, че те – нужно ли е да пояснявам, кои са тези “те”, дето обръщат високомерно гръб и се преструват, че не забелязват най-великия ден на 20 век – 9 май 1945 г. Когато Европа за един кратък миг бе единна и обединена, макар и върху собствените си развалини.

 

СЛЕД ОМИР, И ОРФЕЙ ЩЕ ПРАВЯТ... ТУРЧИН

Е-поща Печат PDF

• Турската “културна” инвазия в България върви с ускорени темпове

Доктрината „Йозал”, цивилизационен принос на на турския политик Тургут Йозал, за която можем да прочетем в книгата му „Турция в Европа” (чийто превод на основните езици в Европа е субсидиран от Р Турция с пропагандна цел), представя несъстоятелните претенции на страната да стане „световна сила” и да „възстанови Османската империя”. Чрез груба и елементарна манипулация и най-безцеремонно фалшифициране на фактите от историята, авторът се опитва да защити тезата, че мястото на тази азиатска държава е в Европа. Според неговите „доказателства” нашата европейска цивилизация била всъщност... турска! Турция била „майка на много други цивилизации от... ”най-дълбока древност”, дори на древногръцката, йонийската, чието правилно име било ”анадолска”.

 


Страница 437 от 628