Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

МЕСТОЖИТЕЛСТВО

Е-поща Печат PDF

България за мене е страната,

където малко ям, работя много.

И лошо спя, но хубаво се смея.

И не броя пари, защото нямам.


България за мене е страната,

където имам стая. В нея – книги,

портрет на Левски, карта на Европа.

И чаша ром, ако ми стане тъжно.


България за мене е страната,

където пиша и чета, и мисля

това, което няма да ви кажа.

А няма го и в сутрешния вестник.


България за мене е страната,

където още дишам и усещам,

че дишат като мен и други хора.

Поне в това не съм така самотен.


А може би и там когато ида,

оттатък географските предели,

отново ще е същото: България.

И стихове. И смях. И скръб. И вечност.


1985 г.


 

ПРОГРАМАТА НА ДРУГАРЯ “Х”

Е-поща Печат PDF

• Изказване на полковник о.з. Тодор ГРУЕВ по време на отчетно-изборната конференция на БСП, община Родопи, състояла се на 21.04.2012 г. в Пловдив

До главния редактор на в. “Нова Зора” Минчо Минчев


От името на основната партийна организация на БСП в село Белащица, община Родопи, изпращам изказването на Тодор Груев с молба да бъде публикувано на страниците на вестник “Зора”. За нас това е много важно!
Считаме, че молбата ни ще бъде изпълнена.

С уважение, Б. Бошева,
председател на ОПО, с. Белащица

 

Уважаеми другарки и другари, нашата отчетно-изборна конференция не може да се похвали с положителни резултати и оценка за работата на ръководството и на социалистите.

 

НЕЗАВИСИМА ЛИ Е ГЕРМАНИЯ?

Е-поща Печат PDF

През последните години в Германия широко разпространение получиха разсъжденията за това, че тази страна на практика не е суверенна държава. Говори се за загадъчни „актове на канцлера”, които като че ли са задължени да подписват всички федерални канцлери преди полагането на клетва. На гражданите на Германия им се сториха подозрителни частните визити на канцлерите във Вашингтон преди встъпването им в длъжност. И неотдавна тези предположения получиха достатъчно сериозни потвърждения.

 

НЕЗАБРАВИМО

Е-поща Печат PDF

В град Плевен “Нова Зора” отдавна има сипматизанти. Но организацията в града и областта е на по-малко от две години. Истински ръст тя получи с избирането на Евгения Иванова за общински председател и областен координатор на партията. През 2011 г. по идея на Евгения Иванова, и със средства на родолюбиви граждани, членове и симпатизанти на “Нова Зора”, за ужас и тревога на дирижираната русофобия, бе изтръгнат от бурените на забравата вечният дом на четиримата червеноармейци, летците Ковальов, Крилко, Конков и разузнавачът Попов.

 

ОГРАНИЧЕНОТО БЪДЕЩЕ НА НАТО

Е-поща Печат PDF

Окъдето и да погледнеш инвазията в Либия, от детайлите ясно се вижда, че тя направи лоша реклама на НАТО. Служител на службите за военно планиране действията на военно-въздушните сили на САЩ наскоро сподели с мен, че операцията в Либия много му прилича на „Снежанка и 27-те джуджета, застанали прави до коленете й” - при което Снежанка са Съединените щати, а джуджетата са другите страни, членки на НАТО. Статистиката за това до каква степен САЩ трябваше се ангажират в Либия, подбутвани отзад от Франция и Англия, въпреки дипломацията на „смокиновия лист”, че ужким Щатите само стоят зад операцията, е убийствена за Алианса.

 


Страница 434 от 562