Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2018 Брой 7 (2018) ТЕРОРЪТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СТАБИЛЕН

ТЕРОРЪТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СТАБИЛЕН

Е-поща Печат PDF

По миналата седмица, баш на Петльов ден, турският електронен сайт „Миллиет хабер” (2 февруари) публикува коментара на Фуат Бол, озаглавен „Държавата на лъжата”.

Коментарът започва с една история за Бекри Мустафа, който денонощно бил пиян и всеки ден си сменял дрехите. Веднъж, когато се разхождал с джубе и гъжва (униформата на имамите), минал покрай множество, чакащо в края на джамията за погребален намаз. Мислейки го за имамин, събралите се вярващи мюсюлмани го замъкнали набързо до ковчега и с думите „Хайде, ходжа ефенди, закъсняхме”, и поискали да извърши опелото. След погребалния намаз вниманието им привлякло това, че ходжата отворил ковчега и прошепнал нещо в ухото на починалия. Когато един любопитен го попитал какво казал, Бекри Мустафа дал следния отговор: „Когато отидеш в отвъдното, ако те попитат за положението на този свят, ще им кажеш, че Бекри Мустафа е станал имамин и те ще разберат останалото”.

Фуат Бол се пита какво ли би казал Бекри Мустафа, ако видеше състоянието на САЩ, представителите на цивилизацията в днешния свят?

„Ясно е, че на света е останал един-единствен пирон, и него САЩ вадят и ще го извадят. Вчера (в периода на студената война”) можехте да минете с тази лъжа чак до вечерта, но днес, при главозамайващата скорост на комуникацията, лъжата ви се разкрива на мига. Вчера този, който е взел коня, минаваше Юскюдар преди да се е разкрила лъжата му, а днес мигом става за срам и позор, лъжата го удря в лицето.“ Справедливостта е основата на държавата. Държавата стои на крака със справедливостта и живее, докато има справедливост.Терорът не може да бъде стабилен. САЩ се отличават от тираните в историята с това, че основават своя терор на лъжа.

В очите на световната общественост САЩ са най-ненадеждната и следователно без никакъв авторитет страна. В тази яма САЩ паднаха заради безкрайните си лъжи и непрекъснато извършваните произволи. Без да ги признаят и да поискат прошка от всеки, и още по-важно, без да се откажат от извършваните насилия, те не ще могат да изтрият черното петно от лицето си.

Какво било, господине? Те били в Сирия, за да установят стабилност и с тази цел били въоръжили и обучавали РКК/PYD. С PKK/PYD и Иран щели да надянат юзди на ИДИЛ. САЩ нямало да позволят оръжията, които сами дадоха на PKK/PYD, да бъдат използвани против Турция.

Ето на това се вика да смяташ себе си за умен, а другите за серсеми! Оставете оръжията, които са в ръцете на PKK/PYD в Сирия. Ти, господине, си този, който 40 години даваш оръжия на РКК, която воюва вътре в Турция! Хей, САЩ, мислиш, че не виждаме и не знаем ли?

Ние сме се появили много години преди тебе, но за жалост бяхме лишени от сила и воля, които да ти се противопоставят!  Година след година се смеехме горчиво един на друг в лицето и се задоволявахме само със скърцане на зъби! Но вече ножът опря до кокала и стрелата излетя от лъка! Казахме: стига сме губили време и търпение! И търпението има край. Защото с твоите нескончаеми и неизчерпаеми лъжи и с враждебните си действия ти, господине, пропука камъка на търпението! Ще съжаляваш много, че обърка Турция с Ирак и Сирия! Не забравяй, че на този, който крои покров за невинния, смъртта му ще е ужасна!

В духа на историята за Бекри Мустафа,

да запитаме и ние:

какво биха си помислили светиите на оня свят за България, ако някой Дядо Матейко им каже кого тук имаме за премиер. И че при толкова учени него и партията му ги избират 11 пъти на различни избори. А пък „най-религиозният”, според собствените му твърдения български политик, лидер на уж дясно консервативна партия, кандърдисва народа си да приеме „джендър идеологията”, пробутвана чрез Истанбулската конвенция на Съвета на Европа! Принуден от „кофти матрияла” да отложи нейната ратификация, нашият „сущий христиенин” прави „маньовър”, надявайки се преди края на българското европредседателство темата да бъде забравена и тихомълком да се прокара онова, което искат „големите началници” .

Всичко тече, всичко се променя, единствено раболепието на българските управници остава постоянна величина. Сменят се персоните, навиците и пороците остават.