Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало

ВОЙНИТЕ НА АМЕРИКА...

Е-поща Печат PDF

„Неудобно стана да бъдеш американец. Нашата страна има четирима поред президенти военнопрестъпници”, казва Пол Крейг Робъртс в коментар за „Глобал рисърч” (“Global Reserch”, 15 април т.г.). А правителството на президента Доналд Тръмп характеризира с едно изречение: „Правителство на дебили и военнопрестъпници”. Макар че тази квалификция може да се отнесе и към правителствата на неговите трима предшественици...
Оценката си за последните четирима американски президенти Пол Крейг Робъртс обосновава с конкретни примери. Ето и пълният текст на неговия коментар.

 

Неудобно стана да си американец. Нашата страна имаше последователно четирима президенти военнопрестъпници. Клинтън два пъти лансира военни атаки срещу Сърбия, нареждайки НАТО да бомбардира бивша Югославия два пъти: през 1995 и през 1999 г. Така че Бил извърши две военни престъпления.

Джордж Уокър Буш нахлу в Афганистан и Ирак и атакува от въздуха провинции на Пакистан и  Йемен. Това прави четири военни престъпления за Буш.

Обама използва НАТО, за да разруши Либия и изпрати наемници да разрушат Сирия, като по този начин извърши две военни престъпления.

Тръмп нападна Сирия с войски на САЩ, ставайки по този начин военнопрестъпник още в началото на своя режим. Доколкото ООН участваше в тези военни престъпления, наред с европейските, канадските и австралийските васали на Вашингтон, всички са виновни за военни престъпления. Може би самата ООН би трябвало да бъде изправена пред Трибунала за военни престъпления, редом с ЕС, САЩ, Австралия и Канада.

Абсолютен рекорд. Западната цивилизация, ако това е цивилизация, е най-големият извършител на военни престъпления в човешката история!

Има и други престъпления: в Сомалия, превратите на Обама срещу Хондурас и Украйна, и продължаващите опити на Вашингтон да свали правителствата на Венецуела, Еквадор и Боливия. Вашингтон иска да разруши Еквадор, за да улови и измъчва Джулиан Асанж, водещият демократ на света.

Тези военни престъпления, извършени от четирима американски президенти, причиниха смъртта и раняването на милиони цивилни, прогониха и преселиха милиони хора, които пристигнаха като бежанци в Европа, Обединеното кралство, САЩ, Канада и Австралия, носейки със себе си своите проблеми, някои от които станаха проблеми за европейците... Например бандитските отвличания.

Каква е причината за цялата тази смърт и разрушение и наводняването на Запада с бежанци от нескритото насилие на Изток? Не знаем.

 

На нас ни разказват лъжи:  „оръжията за масово унищожение” на Саддам Хюсеин, които правителството на САЩ обяви за абсолютен факт, не съществуват; „употребата от Асад на химически оръжия” е очевидна лъжа; „иранските ядрени оръжия”- друга очевидна лъжа. Лъжите относно Кадафи в Либия са толкова абсурдни, че е безсмислено да ги повтарям. Какви са лъжите, използвани за да се оправдае бомбардирането на племенните членове в Пакистан, за да се бомбардира едно ново правителство в Йемен? Никой американец не знае и не го е грижа. Защо е насилието на САЩ срещу Сомалия? Отново никой от американците не знае или не го е грижа. Обаче дебилите гледаха филми...

Насилие заради самото насилие - ето какво стана Америка.

Наистина, насилие е онова, което е Америка. Там няма нищо друго. Насилието е сърцето на Америка.

Помислете не само за бомбардирането и разрушаването на страни, а също така за безкрайното, свирепо полицейско насилие против граждани на САЩ. Ако някой трябва да бъде разоръжен, това е полицията на САЩ. Полицията извърши повече „въоръжени насилия” от всеки друг. И за разлика от наркобандите, воюващи една срещу друга за територии, полицейското насилие няма друга причина освен любовта към извършването на насилие против други човешки същества. Американската полиция стреля дори 12-годишни американчета, преди да им зададе някакъв въпрос, особено ако са чернокожи.

Насилието е Америка, Америка е насилие. Дебилните либерали я упрекват заради притежателите на оръжия, но винаги правителството е източникът на насилието. Това е причината, поради която нашите Бащи-основатели са ни дали  Втората поправка. Не притежателите на оръжия са тези, които разрушиха изцяло или частично осем страни. Въоръженото за сметка на данъкоплатеца правителство на САЩ е това, което извършва насилието.

Страстта на Америка към насилие сега изправя вашингтонските дебили срещу народите, които могат да отвърнат с насилие: руснаците и китайците, Иран и Северна Корея.

Започвайки с дебила Клинтън, всяко американско правителство нарушаваше, или се оттегляше от споразумения с Русия: споразумения, които бяха сключени, за да се намали напрежението и рискът от термоядрена война. Отначало Вашингтон прикриваше с лъжи своите агресивни провокации спрямо Русия - като тази, че съоръженията за ПРО по границата на Русия са там, за да защитават Европа от (несъществуващите) ирански ядрени междуконтинентални балистични ракети.

И режимът на Обама разправяше лъжи, но ги ескалира до фалшиви обвинения срещу Русия и президента на Русия, за да предизвика напрежение между ядрените сили: антитеза на политиката на Роналд Рейгън. Все пак либералните дебили обичат Обама и ненавиждат Рейгън.

Знаете ли, че Русия е толкова силна, а Агенцията за национална сигурност (NSA) и ЦРУ са толкова слаби и безпомощни, че Русия може да определи изхода от американските избори? Трябва да знаете това, защото то е всичко, което сте чували от крайно корумпираните Демократическа партия, ЦРУ и ФБР, от извратените американски медии и дебилите, които слушат CNN, MSNBC, NPR или четат „Ню Йорк Таймс” и „Вашингтон пост”.

Сигурно сте чували поне хиляда пъти, че Русия е нахлула в Украйна: при все че в Киев все още седи марионетка на Вашингтон. Не е нужно да имаш коефициент на интелигентност над 90, за да разбереш, че ако Русия беше нахлула в Украйна, Украйна нямаше да е все още там.

Знаете ли, че президентът на Русия, който, както показват световни допитвания, е най-уважаваният лидер на света, според Хилари Клинтън е „новият Хитлер”? Знаете ли вие, че най-уважаваният лидер на света, Владимир Путин, е един „дон” на мафията, един гангстер, една тарантула в центъра на един шпионски „уеб”, според членове на американското правителство, които са толкова глупави, че не могат да напишат правилно дори собствените си имена?

Знаете ли, че Путин, който се въздържа да отговори агресивно на американските провокации - не от страх, а от уважение към човешкия живот, бил казал, че мечтае за възстановяването на Съветската империя? Обаче когато Путин изпрати една руска военна сила срещу обучаваната и снабдявана от САЩ и Израел грузинска армия, която Вашингтон изпрати да нападне Южна Осетия, руската армия завзе Грузия за четири дни. Обаче се изтегли, след като преподаде урока на дебилите. Ако Путин искаше да възстанови Руската империя, защо не задържа Грузия, - руска провинция от 300 години, преди разпадането от Вашингтон на Руската империя, когато Съветският съюз колабира? Вашингтон беше безсилен да направи каквото и да е, ако Путин беше обявил Грузия отново за част от Русия.

А сега ние имаме срама с Тръмповия директор на ЦРУ Майк Помпео, възможно най-глупавата персона в Америка. Имаме дебил от най-ниска степен. Не съм сигурен, че тук изобщо има някакъв коефициент на интелигентност. Вероятно клони към нула.

Този дебил, ако изобщо заслужава тази квалификация, в което се съмнявам, обвини Джулиан Асанж, първият журналист на света, човекът, който повече от всеки друг представлява Първата поправка на Конституцията на САЩ, че бил демон, който седи с диктатори и с помощта на Русия застрашава сигурността на американската хегемония. Всичко това, понеже „Уикилийкс” публикува материал от официални източници, разкриващи престъпното поведение на правителството на САЩ.

„Уикилийкс” не краде документите. Документите биват изпускани към „Уикилийкс” от информатори, които не могат да  търпят неморалността и лъжите на американското правителство.

Всеки, който казва истината, е по дефиниция против Съединените американски щати и дебилът Помпео възнамерява да го хване.

Когато за пръв път прочетох обвинението на Помпео срещу Асанж, си помислих че това е шега. Директорът на ЦРУ иска да отмени Първата поправка. Но дебилът Помпео действително го каза. (https://www.rt.com/usa/384667-cia-assange-wikileaks-critisize/)

Какво трябва да направим ние, какво трябва да направи светът, когато имаме крайни дебили за директор на Централното разузнавателно управление,  за президент на САЩ, за съветник по националната сигурност, за секретар по отбраната, за държавен секретар, за посланик на САЩ в ООН, за редактори на „Ню Йорк таймс”, „Вашингтон пост”, CNN, NPR и MSNBC? Как може да има каквото и да е разузнаване, когато с него са натоварени само дебили?

Глупакът си е глупак. Китайското правителство каза, че тъпите американци можели да атакуват Северна Кория във всеки момент. Голяма американска флотилия се насочва към Северна Корея. Северна Корея очевидно има сега ядрени оръжия. Едно севернокорейско ядрено оръжие може да помете целия американски флот. Защо Вашингтон кани този изход? Единственият възможен отговор е дебилската глупост.

Северна Корея не притеснява никого. Защо Вашингтон се заяжда със Северна Корея? Иска ли Вашингтон война с Китай? В кой случай Вашингтон ще целуне (за сбогом) Западния бряг на САЩ? Защо Западният бряг подкрепя политики, които предполагат гибелта на Западния бряг на САЩ? Мислят ли дебилите по Западния бряг, че САЩ могат да започнат война с Китай или Северна Корея, без някакви последствия за Западния бряг? Дори американците не са такива завършени глупаци.

Китай или Русия поотделно могат да пометат САЩ. Заедно те могат да направят Северна Америка необитаема до края на времето. Защо вашингтонските дебили провокират могъщи ядрени сили? Смятат ли вашингтонските дебили, че Русия и Китай ще се подчинят на заплахите?

Отговорът е: Вашингтон е една  колекция от тъпаци, хора по-глупави от значението на думата глупав. Хора, толкова далеч от реалността, че си въобразяват, че тяхното високомерие и арогантност ги издигат над реалността.

Когато първата „Сатана-2” (МКБР „Сармат”. - Бел.ред.) удари Вашингтон, най-голямата сбирщина от тъпаци на света ще престане да съществува. Светът ще въздъхне с огромно облекчение.

Докарайте я! Хайде, тъпаци, елиминирайте самите себе си! Ние останалите не можем да чакаме.

“Global Reserch”, 15 април 2017 г.

Превод Петко  ПЕТКОВ