Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало

ВОЙНАТА НА СОРОС СРЕЩУ ТРЪМП

Е-поща Печат PDF

• ИЛИ КАК СЕ ПРАВИ АМЕРИКАНСКИ МАЙДАН

След шокиращата победа на Доналд Тръмп над Хилъри Клинтън в президентските избори в САЩ отиващата си неолиберална върхушка от американския истаблишмънт постъпателно премина от пряка конфронтация в добре планирана и скъпо платена окопна война срещу новия президент. Тя започна още първия ден след неговия избор и преди той да е встъпил в длъжност като президент на САЩ.

Няма да се спираме на „спонтанните” демонстрации в нощта и в деня след избора не само защото те са вече минало, но и защото те бяха проект на една друга цел и планиране.

Веднага след победата на Тръмп Джордж Сорос и компания, които по техни собствени изчисления потрошиха над милиард и половина долара за яловата изборна кампания на Хилъри Клинтън, се срещнаха във Вашингтон, за да обсъдят промени в стратегията на борбата за свалянето или като минимум

„укротяването” на Доналд Тръмп

която сигурно ще струва много повече от това, което дотук са дали.

Както съобщи авторитетният сайт „Политико”, от 13 до 15 януари във Вашингтон милиардерът Джордж Сорос и редица големи дарители на Демократическата партия, както и представители на неговите филиали и лобистки организации и фондации от т. нар. Демократичен алианс, са провели закрита за медиите конференция, посветена на обсъждането на стратегията и тактиката за “борбата срещу Тръмп през първите сто дни и през следващите години”.

Основният скелет на този “Демократичен алианс”, освен разбира се, „Отворено общество”, включва организациите, пряко свързани със Сорос като MoveOn.org, която яростно застана зад Клинтън в предизборната борба, „Национална мрежа за действия”, „Американски съюз за граждански свободи”, „Център за конституционни права”, „Амнести интернешънъл” , „Хюман райтс уоч”, „Планирано родителство”, която е против политиката на Тръмп за абортите, както и „Национален съвет за защита на ресурсите”, противник на екологичната политика на новия американски държавен глава.

На война, като на война! Както можеше да се очаква, от стратегията на Сорос, прилагана като „цветни революции” извън границите на САЩ, а и от опита в Украйна, започна медийно-пропагандна обработка на населението.

Два дни преди инагурацията открито враждебният на избрания президент тв-канал Си Ен Ен пусна репортаж, с който моделира сценарий за хипотетично убийство на Доналд Тръмп. Журналистът Брайън Тод надълго и нашироко обясняваше кои високопоставени чиновници биха заели неговия пост при възможното осъществяване на сценария, като жертви на евентуално нападение могат да станат дори вицепрезидентът и висши длъжностни лица от Американския конгрес. Този скандален репортаж можеше да се приеме просто като некоректен и неетичен жест спрямо новоизбрания президент, ако в деня преди встъпването му в длъжност, в парка пред Белия дом не бяха открити две маскирани снайперски пушки с боеприпаси за тях.

Може би никак не е случаен фактът, че многохилядната асоциация на американските байкъри (Bikers ) направи жива верига с моторите си около Белия дом на 20 януари, обяснена от основателя и лидер на организацията Крис Кокс като „стена  от месо за защита на гражданите и нашия президент Тръмп”.

Манипулирани от Си Ен Ен бяха и излъчените панорамни кадри в далечен план с привържениците на Доналд Тръмп, пристигнали за церемонията. В кадър бяха едновременно панорама от площада, много преди началото на церемонията, когато не всички са дошли, и същевременно самият акт на полагане на клетва. Внушението на тези кадри за Америка и за света бе, че присъстващите са много по-малко от тези при встъпването в длъжност на Барак Обама.

Хорът на клеветата

Под влияние на Сорос и срещу Тръмп в момента открито работят и редица други големи електронни и печатни  медии като „Вашингтон пост”, „Ню Йоркър” и „Лос Анжелис Таймс”. Те определиха речта на Тръмп по време на церемонията като „опасна”, „враждебна”, „зловеща”, „конфликтна”, с което зададоха тона и на западноевропейските неолиберални рупори като германския „Билд” и „независимите” издания на Би Би Си. И те веднага запяха в хор... „Тръмп започва своето президентство с груб ожесточен разговор за изостанала нация, която се нуждае от жизнено необходими, смели и бързи промени”.

 

Езикът на „Лос Анжелис Таймс” също бе необичайно невъздържан: „16-минутното послание на президента беше истински тръмповизъм: сърдито, грубо и обидно”.

„Ню Йоркър”: „Това беше мрачна реч. Америка по описанието на Тръмп е пълна с жертви, страдащи от бедност, престъпност, наркотици, банди, разбити фабрики като гробища, разхвърляни из цялата страна” - пише с възмущение изданието, сякаш Тръмп не каза самата истина

Още на другия ден след инагурацията стана ясно какви са първите акции на т. нар. Демократичен алианс. Мразеният от Тръмп милиардер Джордж Сорос мобилизира и щедро финансира 56 „партньорски” организации главно феминистки, екологични, включително и такива с нестандартна сексуална ориентация за провеждането във Вашингтон и други големи градове на САЩ на „Марш на жените”, което някои нарекоха „Маршът на розовите шапчици”, а други по-прозорливи го определиха като „Маршът на розовите гащи”. В сайтовете течеше информация, че на участниците в шествието е заплащано почасово, като мизата е стигала до 2 500 долара в зависимост от положението на персоната в обществото.

Вече бившият държавният секретар Джон Кери също бе показан от Си Ен Ен, начело на колоните протестиращи. Разбира се, неговото участие бе идейно мотивирано. Добре мотивирани пропагандно и финансово, в протеста се включиха и редица американски попзвезди и актьори като Мадона, Скарлет Йохансон, Ашли Джъд, Америка Ферера, Майкъл Мур и феминистката Глория Стейнъм.

Във Вашингтон звезда на марша, както можеше да се очаква, стана поппевицата Мадона. По време на изпъстрената й с ругатни срещу Тръмп реч, Мадона призова да не се признават изборните резултати. Тя заяви пред протестиращите, че мислила много пъти да „взриви Белия дом, но знаела, че това няма да промени нищо”. „Доналд Тръмп, не съм твоята кучка”, така се обърна попиконата към президента на САЩ. Както е известно, Мадона бе сред най-активните поддръжници на Хилари Клинтън, като дори обеща орална любов на всеки, който гласува за нея. Разбира се, тя не изпълни тези обещания, а когато й заведоха дело „за заплаха с терор”, обърна палачинката и заяви, че „думите й били извадени от контекста”.

Подобни шествия същия ден и със същия състав Сорос организира навсякъде по света, където се простират пипалата на неговия октопод от фондации и НПО-та - в Берлин, Париж, Рим, Виена, Женева, Амстердам, Найроби, Сидни, Мелбърн, Токио, Хелзинки и други. Ако това е армията, която Сорос е в състояние да мобилизира във войната срещу Тръмп, предварително е ясно, че тя е загубена. Срещу себе си обаче той има не само финансовият спекулант Сорос и неговите карагьозчии, а и цялата камарила от неолибералния капитал в САЩ и в Западна Европа, която за нищо на света не ще да се раздели със статуквото.

Срещу него са и част от състава на разузнавателните служби, и най-вече ЦРУ. В момента

Тръмп води битка за овладяване на ЦРУ

Той смени досегашния директор на ЦРУ Джон Бренън и постави на поста свой доверен човек - Майкъл Помпео. След избирането на Тръмп Бренън, който открито работеше за каузата на Хилари Клинтън, си позволи преки заплахи срещу новоизбрания президент, като го предупреди: „Да внимава какво говори, нека се убеди първо, че осъзнава последиците за САЩ, които може да бъдат много сериозни. Не става дума само за господин Тръмп. Става дума за Съединените щати на Америка”.

Не случайно първият работен ден на новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп започна с посещение в централата на ЦРУ. След като представи новия директор Майкъл Помпео, той увери ръководния състав на ЦРУ, че ги подкрепя на „1000 %”. Пред тях Доналд Тръмп изрази възмущение от публикуването на документи с недоказана автентичност в пресата, според които тайните служби на Русия са събирали компрометираща информация за него. В критичен тон Тръмп изрази недоумение от факта, че в тази фалшификация се прави опит да се въвлекат и службите: „Шокиращо е, че разузнавателните служби са позволили изтичане на непроверена информация, която се оказа и фалшива”, заяви американският президент.

ФБР и Пентагонът

Във ФБР засега нещата, изглежда, са под контрол. Доналд Тръмп остави на поста му директора на ФБР Джеймс Коми заради неговата „лоялност към службата и законите”. На приема с представителите на спецслужбите в Белия дом пред всички Тръмп благодари на директора на ФБР Коми за успешната служба, след което го прегърна и целуна. Доналд Тръмп се пошегува, че шефът на ФБР е станал по-известен от президента на САЩ, след като възобнови разследването срещу Хилари Клинтън във връзка с използването на частния й сървър за електронната поща вместо правителствения акаунт в битността й на държавен секретар.

Новоизбраният президент има подкрепата и на повечето ръководни кадри от въоръжените сили на САЩ, които Тръмп твърдо обеща да осъвремени, модернизира и да увеличи тяхната численост и мощ. На негова страна са т. нар. преторианци от армията - ветераните, старите кадри, които в американското общество наричат свойски „железните задници”. Най-емблематичните имена от този контингент като Джеймс Матис, по прякор „Бясното куче”, който стана военен министър, Тръмп върна на работа в Пентагона.

В негова подкрепа действат и множество обществени организации в САЩ, борещи се за възстановяване на конституционния ред в страната. Сред тях е и „Donald Trump for President”.

В Европа също се създават

„Доналд Тръмп-общество”

Такова вече има и в България. Според инициаторите, между които са професор Борислав Цеков, Илия Лингорски, бивш заместник-министър на финансите, издателката Светлана Шаренкова, Александър Томов, който беше кандидат за президент, Любчо Нешков - журналист и собственик на информационна агенция, „това е една неформална общност на интелектуалци, млади хора, с различни обществени убеждения и кариери, които искат да съдействат на българската общественост относно познаването на американската политика и Доналд Тръмп и които споделят необходимостта от разведряване в международните отношения и промяна в света”.

В заключение: майданът на Сорос и силите, които го закрилят в САЩ, е в пълен ход и той черпи увереност и опит от успеха, който постигна в икономически катастрофирали страни като Украйна. Във възродена Русия обаче, благодарение на сплотеността на руския народ и взетите от прокуратурата и президента Владимир Путин законосъобразни превантивни мерки за пресичане подривната дейност на Соросовите фондации и НПО-та, майданът претърпя пълен провал. Може би това е теренът, на който и Доналд Тръмп трябва да започне своето настъпление срещу самозабравилия се световен конспиратор, милиардера Джордж Сорос.

Положението остава все пак сложно, защото войната на Сорос и мощните сили, които го използват срещу Тръмп, е всъщност война на унищожението. И като минимум - на политическото унищожение. А като максимум... Да не забравяме, че в цялата история на САЩ има убити четирима президенти и почти не може да се посочи президент, срещу когото не са извършвани покушения. В САЩ има сили, които могат да изпълнят „мократа поръчка” срещу неуправляемия засега американски президент. Какво очаква Тръмп, ще победи ли той, или ще бъде елиминиран или „укротен”, засега е трудно да се предскаже, но от това зависи не само бъдещето на САЩ, а и на целия свят...