Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2016 Брой 18 (2016) ЗА НАЦИОНАЛНО ЕДИНЕНИЕ И СОЛИДАРНОСТ

ЗА НАЦИОНАЛНО ЕДИНЕНИЕ И СОЛИДАРНОСТ

Е-поща Печат PDF

• ПЕТА РЕДОВНА СЕСИЯ на Националното общо събрание на партия “Движение за социален хуманизъм”

На 23.04.2016 г. в гр.София, конферентна зала на ЦКС се проведе 5-ата редовна сесия на  Националното общо събрание на ПП ДСХ, член на коалиция „БСП лява България“. Беше отчетена дейността на партията  и националните ръководни органи за периода 2012-2015 г. и приети съответни решения. Избрани бяха Национален изпълнителен съвет и Национална контролна комисия. За председател на Националния изпълнителен съвет и представляващ партията беше избран единодушно досегашният лидер ст.н.с. инж. Александър Радославов, народен представител в 40-ото и 41-вото обикновено народно събрание, зам.-председател на  ПГ „Коалиция за България“.

Делегатите гласуваха отново доверие за предстоящия 4-годишен мандат на председателя на Националната контролна комисия инж. Иван Василев Василев.

Беше приета нарочна политическа Декларация.

Форумът уважиха коалиционни партньори и общественици.

Приветствени слова към делегатите отправиха Михаил Миков, председател на БСП, Елена Нонева, председател на ПД „Социалдемократи“, Йордан Гергов, председател на ПП „Обединена социалдемокрация“, Минчо Минчев, председател на ПП „Нова Зора“, Пепа Молова, зам.-председател на ЗС „Ал.Стамболийски“.

Беше прочетен поздравителен адрес от президента на ПЕС Сергей Станишев, в който се подчертава, че ДСХ, „ръководено от идеите на европейския хуманизъм и политическите принципи на съвременната европейска социалдемокрация и световна левица има своето запазено място на политическата сцена в България. За мен от изключителна важност е и фактът, че в лицето на ДСХ БСП винаги е имала коректен, лоялен и предвидим партньор. ... Убеден съм и сега, че с общите ни усилия може да постигнем една по-достойна, по-справедлива и социална България“.

Новото избрано ръководство на ПП ДСХ е в състав: Александър Радославов – председател; Иван Дочев – зам.-председател; Снежинка Стойкова – зам.-председател; Сиво Сивов – зам.-председател; Цветан Миньовски – зам.-председател; Юрий Дудев – зам.-председател; Елка Киричова – изпълнителен секретар на НИС.