Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2014 Брой 39 (2014) ОТКРОВЕНИЯ В ДУХА НА ИКОНОМИКАТА НА ЩАСТИЕТО

ОТКРОВЕНИЯ В ДУХА НА ИКОНОМИКАТА НА ЩАСТИЕТО

Е-поща Печат PDF

Готов съм да поема ангажимент за всяко нещо, което е започнато, да го продължа, ако ми дадете конкретен пример. Има сто неща, които така са забатачени, че ако допреди пет години можех да поема ангажимент, то сега не мога” (Б. Борисов към бизнесмен)

“Кажи кое дело на Орешарски да продължа и ще го направя”

Ще се вдигна и ще ида при Путин, ако ГЕРБ спечели

изборите!” (Г-н Бойко Борисов на среща с избиратели

в Стара Загора, 24 септември т.г.)

“Последиците от украинската криза вероятно ще се усещат в продължение на най-малко 10 до 20 години, като те ще се отразят на инвестициите и икономическия растеж в България”.

“Европейският съюз е единственият източник на средства, фондове, стабилност и система от проверки и баланси”, заяви бившият министър-председател Бойко Борисов, който има най-големи шансове да се върне на власт, според агенция “Блумбърг” (26 септември т.г.).

***

Светът е изправен пред безпрецедентно ниво на кризи след Втората световна война и скоро няма да бъдем в състояние да реагираме”.

Предупреждението е на Кристалина Георгиева, доскоро комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи на Общото събрание на ООН, а отскоро и заместник-председател в новата Европейска комисия и финансов еврокомисар.

Международната общност трябва да обърне повече внимание върху превенцията.

Трябва да действаме, преди войните да са в разгара си. В противен случай няма да бъдем в състояние да се справим с последствията от хуманитарните кризи, генерирани от конфликти”, заяви г-жа Георгиева преди дни.