Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2014 Брой 4 (2014) РАДИКАЛИ БЕЗ... ГРАНИЦИ

РАДИКАЛИ БЕЗ... ГРАНИЦИ

Е-поща Печат PDF

“2.5 млн. българи работят в чужбина, 2.2 млн. - в страната си, заяви преди няколко дни Светослав Младенов, новият директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ)”

Менията на анализатори от Вишеградската група (Унгария, Полша и Чехия) изобилстват с критики към Европейската комисия за нескопосното провеждане на украинската кампания, показват също и явна обида заради пренебрежителното отношение към украинския народ, исторически близък на славянските народи. Припомнят се идеите на панславизма, възникнал в Чехия именно като форма на етническа съпротива срещу опитите за асимилация от Запада. Сегашната реакция е даже закъсняла. Пресните примери на антиславянска политика на Европейския съюз могат да започнат с бомбардировките над Югославия и нейното разпадане, изтласкването  на славяните от Косово и унищожаването на православни храмове, дискриминацията на руското население в прибалтийските държави, пренебрежителното разглеждане на Украйна като второстепенна страна и... постоянното унижаване на България.

Става въпрос за нахлуване в славянското цивилизационно пространство с цел да бъдат ликвидирани националните особености: чувството за свобода, запазването на собствената култура и историческа памет, способността да се обединяват народи без разделяне на свои и чужди, т.е. всичко това, което е пречка за обезличаването им и което може да бъде нежелан пример за други европейски народи.

Днешното разширяване на НАТО и ЕС е само продължение на провъзгласения в 9 век приоритет на Свещената Римска империя (правоприемник на Западната Римска империя) – колонизация на славянските земи.

ЕС зацикли в Украйна. И как няма да зацикли, след като Украйна, като член на ЕС, ще бъде принудена да купува1000 куб. м руски природен газ за 460 долара, а в Митническия съюз (Русия, Беларус, Казахстан)– за 260 долара! Това означава украинските стоки да станат неконкурентни и предприятията, които изпълняват поръчки за Русия и руската армия да фалират, а безработицата да расте. Европейският съюз поиска от Украйна всичко, без да предлага нищо.

Ако най-западните райони на тази страна някога са били владение  на Австро-Унгария и Полша, то останалата част има дълбоки исторически връзки с Русия. Но ЕС избягва да  споменава за културното своеобразие на Украйна, както и за това ще играе ли някаква роля православието  при налагане на новите европейски ценности. Евромайданът, спонсориран и подтикван от Великите сили, начело със САЩ, очевидно смята да продължи самоубийството на Украйна. Опозицията на Кличко има две възможности: или да напусне площада, или да продължи да шуми и гром. Засега избират второто, въпреки временното прекратяване на акциите.

Управляемият хаос явно трябва да продължи поне до Зимната олимпиада, Русия трябва да бъде сблъскана с Украйна, за да може да бъде разделена, а частите вече са определени. Остава да бъдат оповестени и губернаторите.

На Евромайдан обаче малко преждевременно се раздава евро-борш, обаче по всичко личи, че лидерите на “Удар” са „переборшчили“, защото, който обръща полицейски коли, ще трябва да забрави и приказките за права на човека. На ход е Янукович.

Посетете България, за да видите на какво ще заприлича Украйна когато  стане членка на ЕС!“ – предлага един украински журналист на хората, изпълнили площада в Киев. Когато приемаха България и Румъния в ЕС някои русофоби у нас се просълзиха, но по-трезвите анализатори веднага предупредиха: „Решението е политическо и даже геополитическо. С толкова цигани и корупция новите членки на ЕС могат само да бъдат нови макар и неголеми пазари за транснационалните компании на силните държави; да служат за утайник на имигрантските вълни от Азия и Африка; да изпълняват ролята на нискотарифни (low cost) изнесени предни бази на НАТО в бъдещи конфликти за природните ресурси на Близкия изток и Русия“.

Изминалата 2013 г. и бежанската вълна  от Сирия и другите страни, където се налага американска демокрация с „мрежови войни“, доказаха и на оптимистите, че ЕС наистина сериозно мисли за „преодоляване на демографската криза (според Кристалина Георгиева). Не трябва да се залъгваме, че бежанската вълна е овладяна. Лагерите, за които ЕС отпусна щедро 6 млн. евро са само началото. Вълните от имигранти ще пристигат една след друга, и ако не са резултат от войни, то ще са като следствие от глобалното затопляне и природни катаклизми. И нашият поток на Запад, обезлюдяващ Отечеството, също няма да престане. На евродепутата Станимир Илчев от партията на “Негово Величество” му е трудно да обясни на колегите си в Брюксел, че много българи биха завидели на условията и издръжката на „бежанците“. Но пък българите във Великобритания и Германия не ги наричат с обидни прозвища като „икономически емигранти“ или „гастарбайтери“, а „мобилни европейци“.

Новата 2014 г. е на път да докаже и последната „полза“ от членството на България и Румъния в ЕС. В суматохата около поредния скандал на Волен Сидеров и отцепването на Георги Първанов от Столетницата американците ни тропосват 3000 либийци за военно обучение на наша територия. Между тях в новоскалъпената армия на „демократична“ Либия са може би онези, които екзекутираха Кадафи или американския посланик в Бенгази. Тези, които ще обучават нашите православни офицери,  в бъдеще ще „гонят Михаля“ в пустинята и ще изтребват племената на превратно сваления лидер на Джамахирията. Българският парламент мълчи, военният министър нещо промърморва, но може да се предположи априори, че ДПС няма да има нищо против „борците“ срещу светската държава да създават работни места у нас.

Докато у нас се вайкат за оставката на Калфин, ще мине още един геополитически номер на САЩ. През последните две години те се опитват да преселят от Ирак терористичната организация на иранските муджахидини МЕК (Моджахидин-е-Халк). За целта след 16 години - през септември 2012 г., държавният секретар Хилари Клинтън извади (както неведнъж се е случвало досега) въпросната организация от списъка на международните терористични организиции и великодушно предостави на своя приемник Джон Кери да се занимае с преселването на борците срещу режима в Иран. Шиитското правителство в Ирак гледа да се отърве от терористите, въпреки че в миналото те са свършили добра работа - 50 000 “поръчки”, включително убийство на президент, министър-председател и десетки висши ирански чиновници. След нахлуването в Ирак през 2003 г. бойците на МЕК, вече под контрола на САЩ, са преподчинени на Мосад с цел ликвидиране на учени, работещи за иранската ядрена програма. Очевидно е, че МЕК не може да мине за неправителствена организация, тя е по-близка да печално известната “Ал Каида и талибаните, използвани от американците, докато не излязоха от техен контрол. Но пък Сирия, Ирак и Афганистан заплащат ежедневно кървава цена заради съществуването им.

МЕК все още е под контрол, затворена в бивша американска военна база близо до Багдад. И след като е под контрол, защо да не се премести в някоя друга страна от коалицията на желаещите... България ще бъде ангажирана с обучение на новата либийска армия. Но Румъния е свободна,  ще има на територията си американски бази и срещу добро заплащане и малко натиск от НАТО би трябвало да приеме терористите на своя територия. Въпросът е румънското правителство да приеме в лагер до Крайова, недалеч от българската граница, 3000 ирански муджахидини. Бъдещето ще покаже дали атентатът в Бургас, за който набързо обвиниха, Иран не е дело на МЕК. А защо командирите на МЕК не са съгласни „борците за справедливост“ да бъдат разквартирувани в различни страни?! Елементарно, Уотсън! Защото 3000 бойци с калашници биха представлявали сила, с която страни като Румъния, България, Молдова и дори Украйна ще трябва да се съобразяват в случай на конфликт, т.е. ако Евромайдан тръгне към радикални действия за разделяне на Украйна.

Когато мрежовите войни не дават желания резултат, се преминава към конвенционални средства и обикновена гражданска война (като в Сирия). Украйна може да очаква  ново изпитание, а България още през 2014 г. може да бъде въвлечена в нови силови сценарии благодарение на безкритичното късогледство на адептите на НАТО. Защото „Хелзинки - 1975 г.“ отдавна е мъртъв, а границите в Европа все още остават неустановени окончателно.

Ха, честита нова работа „на ползу роду“, господа офицери от НАТО. Честито и на вас, господа бъдещи евродепутати и радикали без граници.

***

Последните събития в Украйна са съгласувани с усилията на САЩ и ЕС, заяви главният редактор на британското списание „Politics First” Маркус Пападопулос.

„В Украйна виждаме координирани усилия от страна на САЩ и ЕС за сваляне на демократично избраното правителство на президента Виктор Янукович”. Пападопулос подчерта, че изразява лично мнение. „Суверенитетът на Украйна като независима държава бе отхвърлен и пренебрегнат от официалните представители на ЕС, заедно с американските, немски и полски политици, такива като американския сенатор Джон Маккейн, който пътува до Киев и вдъхнови протестите на опозицията”, подчертава британският експерт.

***

Причина за смъртта на двамата мъже по време на сблъсъците на улица “Грушевски” в Киев вчера, са огнестрелни рани, предава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на украинското Министерство на вътрешните работи. “Боеприпасите, които са причинили тези телесни повреди, не са на въоръжение в милицията”, се казва в изявлението на зам.-началника на главното следствено управление на Министерството на вътрешните работи Виталий Сакала. Следствието разследва версията, че става дума за убийство, извършено с цел предизвикване на ескалация на конфликта и оправдаване на носенето на оръжие от страна на демонстрантите.