Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 8 (2013) НАЧАЛО НА ПРОЗРЕНИЕТО

НАЧАЛО НА ПРОЗРЕНИЕТО

Е-поща Печат PDF

Повече от 20 години вестник “Нова Зора” предупреждаваше към какви “промени” водят България тези, които избраха евроатлантическата й ориентация. Казвахме, че България ще бъде ограбвана, че новите “съюзници” няма да ни помагат безкористно, както преди 1989 г. правеха това нашите истински приятели от “империята на злото”. Сега повечето т. нар. чуждестранни инвеститори с помощта на продажния наш “елит” получиха собственост върху естествените монополни структури. Бяха им дадени на безценица природните ресурси на България – вода, енергия, рудодобив. Без особени инвестиции в тях, само от експлоатацията на тези ресурси, чужди фирми прибират печалбите (например от електропреносната мрежа, изграждана с години от българския народ, те печелят милиони). Национални предатели, които за отплата получиха комисарски постове в ЕС, се съгласиха да бъдат закрити блокове 3 и 4 на АЕЦ “Козлодуй”, която ни дава най-евтината електрическа енергия. Българите обаче сякаш бяха глухи, не вярваха на вестник “Нова Зора”. Те мислеха, че при либералния капитализъм, с помощта на “приятелите” от НАТО и ЕС, ще получат живота на “западняци”. Дори само преди 20 дни на референдума повечето нашенци предпочетоха да си останат у дома.

Когато обаче започнаха да идват поредните сметки за парно и ток, най-после дойде мигът на прозрението. Българите разбраха, че 23-годишната мечта за западния рай е безкрайна илюзия, започнаха сякаш да проумяват истинското лице на капитализма, а то е лицето на “озъбено свирепо куче”. Това, за което предупреждавахме, че износът на печалба от чуждите собственици на наши природни и енергийни ресурси ще доведе до обедняване на страната и народа ни, стана зловеща реалност. Колониалната политическа върхушка създаде добри условия за това ограбване срещу тлъсти подкупи. От друга страна, тя създаде също такива добри условия нашите родни новобогаташи да изнасят от България в чужбина пари, добити най-често от грабеж на собствения си народ. Непрекъснато ни убеждават, че причина за бедността е световната криза. Тя обаче съвсем не засяга всички. Някои, най-вече с далавери и подкупи, богатеят и разполагат с милиони за сметка на мизерстващия български народ.

Ако има нещо здравословно в частната собственост, това е конкуренцията, която води до по-високо качество и по-ниски цени. При монополното производство или услуга обаче, конкуренция няма – то затова се нарича и монопол. Монополистът няма интерес да инвестира в качество и технологии, той само прибира печалбата от произволно високите цени, а ако е чуждестранен монопол, парите напускат страната ни. Свидетели сме как сега медийните слуги и разни “анализатори” треперят от злоба, когато чуят за национализация, защото ако това стане, техните господари ще спрат да им плащат от ограбеното. Дори десни икономисти (и сред тях има честни хора) прозряха, че частният монопол е по-лош от държавния. За всички вече става ясно – който е против национализацията на монополите, той е против страната си, като обрича на грабеж и мизерия собствения си народ.

Всички виждаме от медиите как добре платени и охранени стари преустроени муцуни ни убеждават колко лошо и страшно нещо е национализацията. Да, тя е страшна, но не за България, а за техните господари. Това е истината!


 

Регистрирайте се, за да напишете коментар