Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

НАЗАД КЪМ ФЕОДАЛИЗМА

Е-поща Печат PDF

След 1989 г. България уж стана част от т. нар свободен свят. Хеле пък след като ни приеха в НАТО и ЕС... Само дето Отечеството ни не само не върви напред, но и се връщаме назад – кажи-речи, до Средновековието.

 

ПОПРАВКИТЕ В ЗВС ПРЕВРЪЩАТ БЪЛГАРИЯ В АБСОЛЮТНО НЕСУВЕРЕННА ДЪРЖАВА

Е-поща Печат PDF

„Мархаба, аскер” – този поздрав ще чуват българските военнослужещи, след като приемете тези позорни поправки в Закона за отбраната и въоръжените сили. Това ще се чува за българските военнослужещи! Няма кого да заблуждавате, няма кого да лъжете със сладките, медени приказки, които се леят от тази трибуна.

Шесторната коалиция се готви да приеме поправки, с които български военнослужещи на българска територия ще бъдат командвани от турски офицери!

Моят съвет към българските военнослужещи, колкото са останали от тях все още, е да започват учат турски, тъй като ще ги командват на турски език. Братята по оръжие от НАТО ще ги командват и ще им казват какво да правят.

Тези поправки се приемат бързо, спешно, пожарно – няма да кажа „пожарникарски”, защото така искат от Вашингтон! И докога военният министър и други представители на управляващата шесторна коалиция ще ходят по студиата на телевизиите и ще лъжат, че Сидеров плаши някого с война, а то нямало нищо подобно?! Че Сидеров казвал, че тук ще се открие Военен център на НАТО, че ще има и база на НАТО и че сме на фронтовата линия – това изобщо не било вярно!

 

СЛЕД НАС И ПОТОП

Е-поща Печат PDF

След повече от 20 години безогледно разграбване на огромното национално богатство за ГЕРБ май наистина не остана много. Но днешните управници все намират какво още да продадат. Дори с риск да гарантират максимален ефект от евентуално природно бедствие

 

РАЗПОЗНАВАНЕ ЧРЕЗ ОБИЧ

Е-поща Печат PDF

В препълнената зала на художествена галерия „Дарение Светлин Русев” в Плевен, на 23 март, беше представен творчески портрет на поетесата Детелина Павлова.

Организатор на литературното събитие среща е творческо обединение „Зора” при сдружение „Евразия”.

„Тя пише искрено и не обича ребусите на словото, предпочита да се изповядва, да бъде чута, че любовта и свободата на този свят вървят ръка за ръка”. С тези думи на Евтим Евтимов започна представянето на Детелина Павлова. След това поетът Васил Милев посочи най-запомнящите се щрихи в нейния творчески портрет.Детелина Павлова е човек, който знае, че от тресавището на думите може да се излезе само с цената на едно сърце, което разпознава себе си в страданието и обичта”. Васил Милев говори вдъхновено за творчеството на Павлова, и предостави самата тя да нанесе по-ярките щрихи в изясняването на своя творчески образ.

 

СТРАНАТА НА МОДЕРНОТО РОБСТВО

Е-поща Печат PDF

Щастливци! Великобритания вчера окончателно забрани “модерното робство” и прие наказанието за него да бъде доживотен затвор. Терминът “модерно робство” описва хора, които работят при ужасяващи условия, с много ниски доходи, обикновено жертви на трафик на хора, които са принудени да работят денонощно, за да възстановят дълга си към хората, финансирали тяхното пътуване...

И сега се замислете. Дали е възможно в България да бъде прието подобно законодателство. Че тук “модерното робство” е основен начин на живот. Как може да живее с пенсия от 120 лева един човек, ако няма кой да му помогне? В България такава пенсия е правило. Възрастните хора са захвърлени в дълбока мизерия и никой пет пари не дава за тях. Как може да се издържа семейство със заплата от 300-400 лева, колкото обикновено получават хората в малките градове? И повечето от тях цял ден не подгъват крак, защото са потънали в дългове към кредитори, банки, денонощно тормозени от частни съдебни изпълнители и всякакви други лихвари.

 


Страница 169 от 210