Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КРИМСКАТА “ЗАСЕЧКА” НА САЩ

Е-поща Печат PDF

ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ БР. 10

На прага на Трета световна?

След провеждането на референдума, когато по-голямата част от жителите на Крим гласуваха за възсъединяване с Русия и след твърдото противодействие, оказано от руските военни срещу агресивните попълзновения на Военноморския флот на САЩ, американската ескадра, начело със самолетоносача „Джордж Буш“, е принудена да се откаже от набелязаната цел и да напусне Егейско море, насочвайки се към Бахрейн.

Съответно, отпада необходимостта от провеждане на терористични актове в Украйна, за да бъде „закрепен“ успехът, в случай че е постигната главната цел – превземането на Крим.

Но въпросният твърде реалистичен сценарий поставя редица тревожни въпроси. Ако американците са били готови да предприемат ескалиране на военния конфликт с Русия (а без такова ескалиране не е имало как да се завземе  главната военноморска база в Севастопол), това означава, че безотговорността и манията за „превъзходство“ на САЩ са стигнали апогея си.Редица западни експерти смятат, че ако в този момент Русия не беше проявила решителност и сила в сдържането на американците, ситуацията напълно би могла да доведе до избухване на Трета световна война. Та нали в условията на рязко нарастване на напрежението, концентрация на въоръжения и техника, засилване на подозрителността спрямо всякакво придвижване на войски, ВМФ и ВВС, разработване на различни схеми за възможни бойни действия, - е достатъчно едно погрешно движение, остро изказване, прекомерни санкции или дори непредвиден инцидент, който би могъл да се изтълкува като начало на война, – за да избухне наистина трета световна.

 

УБИЙСТВАТА СА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА ВАШИНГТОН

Е-поща Печат PDF

САЩ имат продължителна история на избиване на хора като унищожаването на индианците от военнопрестъпниците Шърман и Шеридан или атомните бомби, хвърлени над японското цивилно население, но от известно време Вашингтон премина от извършването на периодични към практикуването на непрекъснати кланета. От режима на Бил Клинтън насам избиването на цивилно население се е превърнало в определяща характерна черта на държавата Съединени американски щати. Вашингтон е отговорен за разрушаването на Югославия и Сърбия, на Афганистан, Ирак, Либия, Сомалия и част от Сирия. Вашингтон даде възможност на Саудитска Арабия да нападне Йемен, на Украйна да атакува своите бивши провинции, населени с руснаци, както на Израел да унищожава Палестина и палестинския народ. Сеещото смърт разбойничество на американската държава из страни на Близкия изток и Северна Африка беше улеснено от европейските марионетки на Вашингтон, които осигуриха дипломатическо прикритие за неговите престъпления. Днес европейците понасят последствията в лицето на многобройните бежанци, търсещи спасение от войните на Вашингтон.

 

БЕЗРАЗСЪДНИТЕ ЛЪЖИ НА ВОЙНОЛЮБЦИТЕ

Е-поща Печат PDF

• ЗАЩО ВЪЗХОДЪТ НА ФАШИЗМА ОТНОВО Е АКТУАЛНА ТЕМА

Неотдавнашната седемдесетгодишнина от освобождаването на Аушвиц ни напомни за ужасните престъпления на фашизма, чиято нацистка иконография е запечатана в съзнанието ни. Фашизмът е запазен като история, като трепкащи кадри на маршируващи мъже в кафяви ризи, престъпленията му са ужасни и неоспорими.

И все пак в същите либерални общества, чиито войнолюбиви елити ни призовават никога да не го забравяме, нарастващата опасност от нов фашизъм се премълчава. Защото това е техният фашизъм.

Да започнеш такава агресивна война – заявяват съдиите на Нюрнбергския процес през 1946 година, – е не само международно престъпление, а най-висшата форма на международно престъпление, различаващо се от всички останали по това, че представлява злото само по себе си.“

 

БИТКАТА ПРИ ОДРИН ПРЕД ВЕЛИКДЕН 1205-А

Е-поща Печат PDF

Денят е Велики четвъртък, 14 април 1205 г. Цар Калоян нанася жестоко поражение на западните кръстоносци при Одрин. “Погина цветът на западното рицарство”, пише съвременникът на събитията Робер дьо Клари.

 

ДОКТРИНА НА БЪЛГАРСКОТО СПАСЕНИЕ

Е-поща Печат PDF

На 30 март т.г. Бончо Асенов, член на редакционния съвет на в. “Нова Зора”, верен автор, приятел и съмишленик, празнува кръгъл юбилей. Със сигурност празникът продължава и в родния му град Перник, а редакцията на вестника отбелязва тази чудесна дата с публикация - свидетелство за свежата му зрялост и мъдрост -  рецензия на новата книга на проф. Орлин Загоров “Оптимистични терзания”.

Проф. Бончо Асенов е доктор на философските науки, автор на множество книги, изследвания и енциклопедични издания, които, въпреки факта на работата му в сатанизираната днес бивша Държавна сигурност, не могат да не останат като свидетелство и ценна информация за днешните, а и за бъдещите поколения, които няма как да узнаят праведния лик на историята освен чрез написаното от честни и достойни мъже.

В творческата биография на проф. Бончо Асенов има повече от 20 книги по проблеми на религията, национализма, защитата на сигурността и обществения ред, история на разузнаването и контраразузнаването като например “От Шесто за Шесто”; “Религиите и сектите в България”; “Разузнаването от древността до наши дни”; “Български ловци на шпиони”; “Речник на разузнаването и контраразузнаването”; “Теория на разузнаването и контраразузнаването”, и много други.

 


Страница 161 от 204