Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ПО КЛАСАЦИЯТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ

Е-поща Печат PDF

България си остава олигархично общество, в което властта и парите са се сраснали като сиамски близнаци... За това свидетелства класацията на българското издание на “Форбс” за т.нар. най-влиятелни българи. Никаква изненада всъщност няма във факта, че тази класация се оглавява от министър-председателя Бойко Борисов.

 

ЛЕТЯЩ СТАРТ С ЛЕТЯЩ ГАФ

Е-поща Печат PDF

Че строителният предприемач Росен Плевнелиев не става за президент, бе ясно и на децата. Но че ще направи с летящ старт летящ гаф - сиреч, още при първата си среща на високо равнище, не го очаквахме. “Уважаеми господин президент, уважаеми дами и господа от Полша..., ъ-ъ-ъ Чехословакия”, започна Плевнелиев, посрещайки чешкия си колега Вацлав Клаус в президентството.

 

РУМЪНСКИ ОПИТ

Е-поща Печат PDF

Българинът по стародавна инерция гледа с прeнебрежeние на северните си съседи. За масовата публика те са “мамалигари”. По-образованите пък цитират Бисмарк, че да си румънец, не е народност, а професия. Уви, трябва да гледаме истината в очите. А именно, че Румъния определено ни води - не само в областта на икономиката и жизнения стандарт, но и като общество. За какво иде реч?

 

ВЕЛИКАТА ВОЙНА НА КОНТИНЕНТИТЕ

Е-поща Печат PDF

продължение от бр. 12

Геополитиката и тайните сили на историята

Моделите на „заговор” са изключително разнообразни. В тази област безспорно най-популярна е концепцията за „юдейско-масонския” заговор, разпространена в различни кръгове. По принцип тя заслужава сериозно изучаване и трябва да признаем, че досега няма цялостен и сериозен научен анализ по темата, въпреки стотиците разработки, които или „разобличават” този заговор, или „доказват”, че той не съществува.

 

СЛЕД ВСЯКА СПОРНА ЗОНА - НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА...

Е-поща Печат PDF

Дилетантството в българската външна политика през последните 20 години се увенча с още един „венец”: след Турция и Македония ето че и „приятелска” Румъния предяви  гранични и малцинствени претенции към България. На 20 март 2012 г., в интервю за местната телевизия „Digi 24”, румънският министър на външните работи Кристиан Дяконеску „изненадващо” (за кого ли?) заговори за нерешен граничен спор с България в изключителните икономически зони на двете страни в Черно море и за „проблеми с румънското малцинство” у нас.

 


Страница 422 от 483