Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

СЛЕДВАЩАТА ЖЕРТВА НА УОЛСТРИЙТ

Е-поща Печат PDF

Точно тази традиция не е добра - щом в Киев пристигне висок гост от САЩ, чакай нова вълна на насилие. И точно това се случи на 12 януари в украинската столица. Американският милиардер Джордж Сорос пристигна, а след взититата започна четвъртата вълна на мобилизация, срути се преговорният процес в рамките на минската контактна група, при Волновахов разстреляха пътнически автобус, войната в Донбас пламна с нова сила.

Особено забележително е, че този път дойде не чиновник от американската администрация (примерно помощник на държавния секретар, директор на ЦРУ или вицепрезидент). На визита дойде милиардер финансист, тоест представител на господстващата група на Запад, която управлява реално политическите процеси. А тази група винаги е следвала ръководния принцип, формулиран от Карл Маркс - капиталът се стреми към безкрайно увеличаване, и при това - за сметка на експлоатацията на чуждия труд.

 

ЧИЙ ПОСЛАНИК Е Г-ЖА ЕЛЕНА ПОПТОДОРОВА?

Е-поща Печат PDF

Визитата на държавния секретар на САЩ Джон Кери бе придружена с истински порой от телевизионни предавания, в които водещи и гости се надпреварваха да облъчват зрителите с идеята как дружбата ни със САЩ е необходима “като слънцето и въздуха за всяко живо същество”...

Няма как - такъв тон бе зададен от президента, правителството и от тв-собствениците. И те го изпълняваха - кой по-добре, кой по-зле, по всички правила - с елементи на дискусионност и дори на съмнения.

Само у един от гостите нямаше съмнение - несменямия наш посланик във Вашингтон Елена Поптодорова, бившата преводачка на Тодор Живков. Тя се изяви в ролята на един Александър Матросов, за да затули амбразурата пред еколозите в защита на добива на шистов газ.

 

СЪДБАТА НА РУСКИЯ НАРОД СЕ РЕШАВА В ДОНБАС

Е-поща Печат PDF

Какво са за нас Донецката и Луганската народни републики?

Защо не можем и не бива спокойно и равнодушно да наблюдаваме как силите на народната съпротива се бият срещу армията на Киев? Защо изходът от тази битка засяга всички руски хора, преди всичко – в самата Русия?

Ще се опитам да отговоря на тези въпроси.

Украйна като предизвикателство за Русия

Какво се случва в Украйна?

Там се осъществи украинска национална революция и сега успешно приключва финалната фаза на украинската етногенеза:

1. изгражда се нова украинска етнонация;

2. на основата й се формира политическа украинска нация;

3. извършва се заздравяването на украинската национална държава.

Този процес обективно представлява много голяма заплаха за руския народ и за руската държава.

 

ДПС ОПРЯ ДО ЦИГАНИТЕ

Е-поща Печат PDF

Не обича ДПС да стои в опозиция и това си е. Не обича най-евроатлантическата партия да е лишена от възможността да консумира изпълнителната власт и да „разпределя порциите в държавата”. Затова и сега Местан и дружина стават все по-истерични и все по-трескаво търсят предлози да демонстрират, че все още те дърпат конците на българската политика. И затова се хващат и за най-малкия повод, за да създават напрежение, да го усилват и мултиплицират, само дано се подкваси морето.

 

В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ СТАВА И ПО-ЗЛЕ

Е-поща Печат PDF

• МАТРИАРХАТ ЗА ЕДИН ДЕН – NO PASARAN!

„Сега като ви слушам и като ви гледам с интерес към президентските избори, си мисля защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достойни фигури, които можем да обсъждаме”. Той рече премиерът, и председател на „всепобеждаващата”, макар и с все по-малко, партия ГЕРБ пред конгреса на женската организация „Жени-ГЕРБ”. Като пример за „достойни фигури” Борисов посочи Цецка Цачева и Йорданка Фандъкова, и двете с по два мандата на заеманите в момента постове, като кметицата на София ще бъде предложена и за трети мандат на предстоящите през 2015 г. местни избори.

„В ГЕРБ, на постовете, на които имаме жени, просто нямаме по-добър мъж за тях”, добави „организаторът и вдъхновителят на всички наши успехи и победи” от спорта до политиката. Сиреч, „премиерът Слънце”, за чийто пост не се е родил по-добър нито сред жените, нито сред мъжете в България и дори в Европейския съюз. А той някак скромно отстъпва на жените единствения синекурен държавен пост, който би му позволил да рита топката в делник и празник...

 


Страница 291 от 302