Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

„ТЕРОРИЗМЪТ – НАЧИН НА УПОТРЕБА“

Е-поща Печат PDF

На 27 април 2016 г. в гр. София, в „Радисън блу, гранд хотел „София”, се проведе международна научно-практическа конференция на тема „Тероризмът – начин на употреба“, организирана от Национална асоциация за международни отношения и Национален съюз безопасност и охрана.

В конференцията взеха участие експерти, свързани с националната сигурност, представители на научните и академичните среди, политолози, неправителствени организации, журналисти, общественици, политици и др. Конференцията откри Чавдар Минчев – изпълнителен директор на Националната асоциация за международни отношения. Встъпителни изказвания направиха Галина Хизриева, старши научен сътрудник в секция „Демография, миграция и етнорелигиозни проблеми“ към Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ); Евгений Бирюков, старши научен сътрудник в секция „Близък изток“ към РИСИ; д-р Тихомир Стойчев, преподавател в департамент „Национална и международна сигурност“ към Нов български университет, София, и ген. майор (о.р.) проф. д-р Валери Лазаров, преподавател в катедра „Международно право и международни отношения” към Югозападния университет, Благоевград. Изказвания направиха ген. майор (о.з.) Тодор Бояджиев; г-н М. Абуаси, директор на Центъра за близкоизточни изследвания в София; ген. майор (о.р.) Румен Миланов; Румен Пенков и акад. Асен Богданов.

 

ХОРА, ЖИВИ ЛИ СМЕ?

Е-поща Печат PDF

Проф. Евгений ГиндевНие, обикновенноите хора –не депутати, нито партократи, нито други тем подобни, не можем изглежда напълно да разберем и да осъзнаем в каква дълбока помийна яма сме попаднали. И живеем или това е само продължение на спомена, че някога сме били живи. Пълна историческа загадка. Може да се каже, дори - загадка на битието. На където и да се обърнем, виждаме само хаос, непредсказуемост и помръкнали хоризонти.

Погледнете какво става по планетата . В САЩ –институциална криза, във Великобритания – Брекзит; във Франция – жълти жилетки; в Испания – сепаратисти за Каталуния; в Германия – Хамлетова дилема за северен поток-2, в Италия – „Северна лига”, в Унгария – Орбан; в Сърбия – Косово; в Гърция – „Северна Македония”; в самата Македония – албанци, като марокански скакалци; в Турция - „приятелят” Таип и опит за еврохалифат. По нататък – Сирия, Ирак, Иран, Афганистан, Китай и Тайван, Северна Корея и несговорчивия Ким Чен Ун. На края – Ислямска държава и уж победената според Тръмп идея за световен халифат.

Отделно: 26 милиардери по света са по-богати от 3,8 милиарда планетарно население.

Всичко в света се е объркало: най-добрия певец-рапър е бял; най-добрия голфист – негър; Германия и Русия не искат да воюват; Украйна изпраща в Ирак помощ на американските войници; Китай развива нова обществано - икономическа формация: развит капитализъм под ръководството на комунистическа партия. (Михаил Задорнов- „km.ru” от 14.11.2017 г.).

 

Но нека продължим. У нас – «Апартамент гейт», данъчни «спестявания», телефонни измамници, изстребители, магистрали, цигани, закриване на болници, гладни пенсионери оставени на доизмиране, малко по-преди набити военни, цензура, поскъпване, нови косвени данъци, джендър паради и педерасти. Обобщено това означва, че в армията няма войници ; в медицината няма лекари и сестри; в образованието няма учители; в транспорта няма шефьори; в полицията няма стражари; в селата няма население; във фермите няма животни; в спорта спортисти няма, има наемници.

За сметка на това в политиката е пълно с подозрителни типове, в телевизионните развлекателни програми – креативни проституиращи, в ток шоутата – необразовани същества, в правителството – „патриоти и радетели за спасение” на Отечеството. А в самото Отечество – цигани, мохамедани, скрити муджахеди, приятели на Турция и „агенти на ДС, КГБ и на Путин” - Да ти имам държавата, би казал кандардисвания за европейските избори българин!

Освен това: България е на 210-то място по раждаемост от общо 224 държави. Спрямо 1989 г- сме загубили 1,9 милиона от своето население ! 16,5 % от българите днес скитат по света (в Западна Европа този процент е между 3-4 % ; в абсолютни числа, те са 1,3 милиона! (данните са публикувани във в. „24 часа” от 5.02.2019 г.)

Светът е полудял! България – загива! Но и това не е всичко. Чували сте и много от вас са гледали филмите за супер шпионина Джеймс Бонд. На запад вече е постъпило предложение да се снима нова версия на тези филми, в които ролята на Бонд да не се изпълнява от бял артист. Най-добре било Бонд да се изиграе от цветнокожа трансджендър лисбийка и мюсюлманка (??!!). Ха сега де! С това занимават останалото на доизживяване народонаселение. А иначе се случват немаловажни неща.

На 4.02.2019 г. Съвета за сигурност към МС на Република България призна Хуан Гуайдо за временен президент на Веницуела Пресцедент, ще рече човек. Да, ама не. Диктовка е! След нея току виж някой във Вашингтон или в Брюксел си хареса младо цигане от Столипиново и го признае за временен министър-председател на България!

Нищо в тази географска територия, на която до преди тридесетина години Светът с респект произнасяше името България! Фалшива държава, фалшив народ, фалшиви политици – всичко е фалшиво. Записал съм си от форума на „blitz.bg” от 12.05.2018 г., следното: циганизираното, чалганизираното, силиконозираното население си заслужава всичко ! Ако за благоденствието на една страна съдим по средния БВП на глава от населението и приемем средния показател на ЕС за 100 единици, ще видим , че най-богата страна е Люксенбург с 271 единици! Последна е България с 46 единици (6 пъти по-бедна от Люксембург). Преди нас са: Румъния с 49 единици и Латвия с 58 единици! Ето, това сме ние, българите и коментара завършва с определението – нещастни балкански роми.

Каквито сме ние, такива са ни и управниците !

На този фон изцепките на Соломон Паси, бивш външен министър на Република България при управлението на Симеон Борисов не изглежда изключение. В последните дни той се прослави с две предложения, към които се придържа от дълги години : Първото е: в България трябвя да има военни бази на НАТО. Втората му идея е: в България трябва да се настани ядрено оръжие. И ако първото му предложение народът все пак преглътна, втората налудничева идея на Соломон поставя въпроса за България и нейното съществуване. Нещата се усложняват, тъй като и ние, пък и Европа имаме опит от рисковете свързани с атомната опасност след катастрофата в Чернобил.

Нямам спомен дали Соломон Паси е служил войник, но дори и с най-скромна обща култура всеки човек има представа от атомните бомбардировки над Хирошима и Нагазаки. Там хвърлените от САЩ атомни бомби имаха мощност от 15 000 тона, изразена в тротилов еквивалент. Всеки може да си представи какво значи падане на атомна бомба над България и дори над Балканския полуостров. Дори с три пъти по-малък тротилов еквивалент,да не говорим за три пъти по-голям!

Интересното в случая не е само изцепката на С.Паси. Жител на света, агент за влияние или на чужди интереси- той говори, това което са му поръчали. По-важно от изцепката е резултатът от тестването на обществото. Той показа пълното безразличие с което обществеността посрещна предложението на Соломон Паси. Мълчат партии и обществени организации! Мълчат, все едно нищо не се е случило. Мълчи БСП. Мълчи ГЕРБ. Мълчат „патриотите”. Мълчат разните там „политически академии”, словохотливи социални антрополози. Мълчи т.нар. българска „интелигенция”. Мълчи „дълбочинния” народ. България мълчи!...

Хора, живи ли сме или вече сме готови живи да ни погребват!

За бази с атаомно оръжие става дума!

За България, която я готвят за театър на въоръжените действия, иде реч.

Живи ли сте? Или вече ви е все едно?!


 

 

ИВАН БАГРЯНОВ – ЖЕРТВА НА БЕЛИЯ ТЕРОР В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1925 г.

Е-поща Печат PDF

Тези дни се навършиха 90 години от атентата в столичната катедрала „Св. Неделя“. Както се знае, жертвите са над 200 души убити и още толкова ранени, някои от които, като полк. Стефан Нойков, умират скоро след това от получените рани.

По своята същност политическите атентати не са нито ново явление в историята на човечеството, нито в историята на България. Както обикновено става, в повечето случаи има много невинни жертви, за които всеки нормален човек не може да не скърби.

Не крия, че очаквах по-голямо внимание към априлския атентат. Защото каквито и да са били подбудите за неговото извършване, той не може да не предизвиква друго освен открито осъждане и отвращение.

В появилите се материали в печатните и електронни медии се наблегна повече на жертвите от този атентат. Почти никой не засегна въпроса защо все пак се стигна до този отчаян акт? А фактите са добре известни. Тук ще се спрем само на някои от по-фрапиращите.

Атентатът от април 1925 г. е брънка от събитията, последвали в нашата страна след преврата от 9 юни 1923 г.

Никой обаче не обърна внимание на този преврат, който свали по насилствен начин едно законно избрано правителство на БЗНС. Никой не спомена за зверското убийство на сваления министър-председател Александър Стамболийски, чиято мъченическа смърт има аналог в нашата история само с тази на Стефан Стамболов, убит три десетилетия преди това в центъра на столицата.

 

ДЪЛБОКОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА БАЛКАНСКА КРИЗА И БЪЛГАРСКИЯТ МОДЕЛ

Е-поща Печат PDF

На 16 май председателят на Държавния съвет (Върховния административен съд) на Гърция Панайотис Пикраменос бе назначен за министър-председател на служебното правителство, което трябва да управлява до 17 юни, деня на предсрочните парламентарни избори. Девет дни продължиха преговорите за сформиране на коалиционно правителство (след редовните избори на 6 май), но не доведоха до изясняване на ситуацията. Сега вече, в рамките на десетина дни, Гърция трябва да получи 18 милиарда евро от Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС) - за рекапитализация на гръцките банки, това съобщава гръцкият сайт Ин нюз.

 

ГРАЖДАНСКИЯТ АРЕСТ – ОБИКНОВЕНА КСЕНОФОБИЯ ИЛИ ЗАЩИТА НА ОТЕЧЕСТВОТО?!

Е-поща Печат PDF

• Българският случай

Какво означава „страна на чудесата” с днешна дата?!

Нескромно е да се каже, но става дума за нашата мила родна България. Именно тя е „страната на чудесата”, в която вече 26 години се осъществяват експерименти от най-различно естество и с най-различни цели. Първо, у нас стана лабораторния тест за провеждане на „цветна революция” – свалянето на законно избраното правителство на Жан Виденов с метеж. Второ, ние сме един от най-впечатляващите примери за преминаване от високоиндустриална епоха в епохата на „държава-трътка”, където на гражданите почти всичко е разрешено, т.е. – забранено. Трето, ние сме азбучен пример за прилагане в чист вид на геноцидно-изтребителния модел, прикриван с т. нар. Програма Ран-Ът, която доведе до пълното и скотско пауперизиране и буквално умъртвяване на огромна част от народа. У нас, най-бедната в Европа (а вече и по света - сигурно) държава, богатството на олигарсите надминава мечтите и на по-добре уредени държави от Стария свят, а обедняването на масата от хората, воглаве с техническата и хуманитарната интелигенция, е толкова поразително, че няма статистика, която да го опише.

И последно – у нас правата на чужденците от всякакъв род и вид са вече по правило толерирани, докато правата на туземното гражданско население са неглижирани. Доказва го и случаят с Петър Низамов-Перата, който докторът по право Тодор Предов бе помолен да коментира.

Зора

В броя от 19 април т.г. в. “Нова Зора” публикува материала „Противозаконно ли е да защитаваш Родината“? Поводът бяха развихрилите се коментари в медиите и реакцията на официалните власти около действията на българския гражданин Петър Низамов–Перата и двама негови приятели, които в района на с. Звездец, община Малко Търново, задържаха с голи ръце трима афганистанци, преминали незаконно българо-турската граница.

 


Страница 259 от 372