Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

НЯМА ДА ЗАПУШИТЕ УСТАТА НА ИСТИНАТА

Е-поща Печат PDF

Съвсем в духа на демократичните ценности, цивилизования диалог и свободата на словото, на един народен представител, уличен в най-смъртния грях като националист, му бе отнета думата. Просто му изключиха микрофона. И то не кой да е, а весталката на парламента г-жа Цецка Цачева, която фуриозно и недиалогично врътна копчето на БНТ и остави на “Канал 3” да прави историята с предаване на живо. Каква беше причината за такава крайна мярка – ще попита някой. Ами много просто – становището на ПГ на “Атака” за предложените промени в Закона за въоръжените сили, които превръщат България в страна дори без остатъчен суверенитет. И разбира се, протичащите маневри в Черно море със съюзниците от НАТО и антируската истерия, която направо ни удави в последните седмици. Затова предаваме директно какво каза председателят на “Атака”, което не можа да бъде чуто от тв-зрителите и радиослушателите, но има пряко отношение към българското минало и най-вече към българското бъдеще

Зора

• Изказване на ВОЛЕН СИДЕРОВ от името на парламентарната група на ПП „Атака” (11.03.2015 г.)

Госпожо председател, дами и господа народни представители, господин министър-председател, дами и господа министри,

Виждам, че целият кабинет е тук и това е добре. За да не каже някой после, че не ме е чул, тъй като както винаги от тази трибуна ще говоря за важни неща. Освен това ще ви дам възможност малко да си съберете мислите за дебатите, защото виждам, че в някои групи все още няма избистрено решение по въпроса. Така че ще поговоря за нещо, което тревожи нас, парламентарната група на “Атака”, както и милиони българи. Става дума, господин министър-председател, отново за военната ескалация, която е тук в нашия район. Знаете, че във водите на Черно море в момента има 6 американски кораба...

 

ХУДОЖНИКЪТ ОТ ГРАДА НА СИНИТЕ КАМЪНИ

Е-поща Печат PDF

• 200 години от рождението на Димитър Добрович

Центърът „Българо-европейски културни диалози” на Нов български университет организира честването на 200-годишнината от рождението на първия български художник с академично образование Димитър Добрович. Основните събития, с които ще бъде припомнено за талантливия и значим живот на Димитър Добрович, са представителна изложба с картини на Добрович в Националната художествена галерия и Международна конференция „Романтиката на XIX век. Димитър Добрович (1816-1905) - живот и творчество”.

Конференцията ще се проведе в периода от 16 до 18 ноември 2016 г. в Нов български университет и ще бъде фокусирана в следните панели - „Историографски дискурси – факти, процеси, явления, личности“, „Художествен живот в Европа и на Балканите през XIX век – академии, художествено образование, културни диалози“; „Изкуството на Димитър Добрович (1816-1905)“; „Изкуството и влиянието на техническите постижения на епохата върху неговото развитие – фокус върху фотографията“.

 

ПОПРАВКИТЕ В ЗВС ПРЕВРЪЩАТ БЪЛГАРИЯ В АБСОЛЮТНО НЕСУВЕРЕННА ДЪРЖАВА

Е-поща Печат PDF

„Мархаба, аскер” – този поздрав ще чуват българските военнослужещи, след като приемете тези позорни поправки в Закона за отбраната и въоръжените сили. Това ще се чува за българските военнослужещи! Няма кого да заблуждавате, няма кого да лъжете със сладките, медени приказки, които се леят от тази трибуна.

Шесторната коалиция се готви да приеме поправки, с които български военнослужещи на българска територия ще бъдат командвани от турски офицери!

Моят съвет към българските военнослужещи, колкото са останали от тях все още, е да започват учат турски, тъй като ще ги командват на турски език. Братята по оръжие от НАТО ще ги командват и ще им казват какво да правят.

Тези поправки се приемат бързо, спешно, пожарно – няма да кажа „пожарникарски”, защото така искат от Вашингтон! И докога военният министър и други представители на управляващата шесторна коалиция ще ходят по студиата на телевизиите и ще лъжат, че Сидеров плаши някого с война, а то нямало нищо подобно?! Че Сидеров казвал, че тук ще се открие Военен център на НАТО, че ще има и база на НАТО и че сме на фронтовата линия – това изобщо не било вярно!

 

НАЗАД КЪМ ФЕОДАЛИЗМА

Е-поща Печат PDF

След 1989 г. България уж стана част от т. нар свободен свят. Хеле пък след като ни приеха в НАТО и ЕС... Само дето Отечеството ни не само не върви напред, но и се връщаме назад – кажи-речи, до Средновековието.

 

РАЗПОЗНАВАНЕ ЧРЕЗ ОБИЧ

Е-поща Печат PDF

В препълнената зала на художествена галерия „Дарение Светлин Русев” в Плевен, на 23 март, беше представен творчески портрет на поетесата Детелина Павлова.

Организатор на литературното събитие среща е творческо обединение „Зора” при сдружение „Евразия”.

„Тя пише искрено и не обича ребусите на словото, предпочита да се изповядва, да бъде чута, че любовта и свободата на този свят вървят ръка за ръка”. С тези думи на Евтим Евтимов започна представянето на Детелина Павлова. След това поетът Васил Милев посочи най-запомнящите се щрихи в нейния творчески портрет.Детелина Павлова е човек, който знае, че от тресавището на думите може да се излезе само с цената на едно сърце, което разпознава себе си в страданието и обичта”. Васил Милев говори вдъхновено за творчеството на Павлова, и предостави самата тя да нанесе по-ярките щрихи в изясняването на своя творчески образ.

 


Страница 256 от 302