Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

УБИЙСТВАТА СА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА ВАШИНГТОН

Е-поща Печат PDF

САЩ имат продължителна история на избиване на хора като унищожаването на индианците от военнопрестъпниците Шърман и Шеридан или атомните бомби, хвърлени над японското цивилно население, но от известно време Вашингтон премина от извършването на периодични към практикуването на непрекъснати кланета. От режима на Бил Клинтън насам избиването на цивилно население се е превърнало в определяща характерна черта на държавата Съединени американски щати. Вашингтон е отговорен за разрушаването на Югославия и Сърбия, на Афганистан, Ирак, Либия, Сомалия и част от Сирия. Вашингтон даде възможност на Саудитска Арабия да нападне Йемен, на Украйна да атакува своите бивши провинции, населени с руснаци, както на Израел да унищожава Палестина и палестинския народ. Сеещото смърт разбойничество на американската държава из страни на Близкия изток и Северна Африка беше улеснено от европейските марионетки на Вашингтон, които осигуриха дипломатическо прикритие за неговите престъпления. Днес европейците понасят последствията в лицето на многобройните бежанци, търсещи спасение от войните на Вашингтон.

 

БИТКАТА ПРИ ОДРИН ПРЕД ВЕЛИКДЕН 1205-А

Е-поща Печат PDF

Денят е Велики четвъртък, 14 април 1205 г. Цар Калоян нанася жестоко поражение на западните кръстоносци при Одрин. “Погина цветът на западното рицарство”, пише съвременникът на събитията Робер дьо Клари.

 

ДОКТРИНА НА БЪЛГАРСКОТО СПАСЕНИЕ

Е-поща Печат PDF

На 30 март т.г. Бончо Асенов, член на редакционния съвет на в. “Нова Зора”, верен автор, приятел и съмишленик, празнува кръгъл юбилей. Със сигурност празникът продължава и в родния му град Перник, а редакцията на вестника отбелязва тази чудесна дата с публикация - свидетелство за свежата му зрялост и мъдрост -  рецензия на новата книга на проф. Орлин Загоров “Оптимистични терзания”.

Проф. Бончо Асенов е доктор на философските науки, автор на множество книги, изследвания и енциклопедични издания, които, въпреки факта на работата му в сатанизираната днес бивша Държавна сигурност, не могат да не останат като свидетелство и ценна информация за днешните, а и за бъдещите поколения, които няма как да узнаят праведния лик на историята освен чрез написаното от честни и достойни мъже.

В творческата биография на проф. Бончо Асенов има повече от 20 книги по проблеми на религията, национализма, защитата на сигурността и обществения ред, история на разузнаването и контраразузнаването като например “От Шесто за Шесто”; “Религиите и сектите в България”; “Разузнаването от древността до наши дни”; “Български ловци на шпиони”; “Речник на разузнаването и контраразузнаването”; “Теория на разузнаването и контраразузнаването”, и много други.

 

БЕЗРАЗСЪДНИТЕ ЛЪЖИ НА ВОЙНОЛЮБЦИТЕ

Е-поща Печат PDF

• ЗАЩО ВЪЗХОДЪТ НА ФАШИЗМА ОТНОВО Е АКТУАЛНА ТЕМА

Неотдавнашната седемдесетгодишнина от освобождаването на Аушвиц ни напомни за ужасните престъпления на фашизма, чиято нацистка иконография е запечатана в съзнанието ни. Фашизмът е запазен като история, като трепкащи кадри на маршируващи мъже в кафяви ризи, престъпленията му са ужасни и неоспорими.

И все пак в същите либерални общества, чиито войнолюбиви елити ни призовават никога да не го забравяме, нарастващата опасност от нов фашизъм се премълчава. Защото това е техният фашизъм.

Да започнеш такава агресивна война – заявяват съдиите на Нюрнбергския процес през 1946 година, – е не само международно престъпление, а най-висшата форма на международно престъпление, различаващо се от всички останали по това, че представлява злото само по себе си.“

 

ОМАГЬОСАНИЯТ КРЪГ НА БЕДНОСТТА

Е-поща Печат PDF

Над 15 000 ученици са отпаднали от образователната система през миналата година, съобщиха от Икономическия и социален съвет към Министерския съвет.

В същото време 14 % от младите хора между 20 и 24 години са с основно и с по-ниско образование. И затова едва една четвърт от тях са намерили работа на пазара на труда.

А най-страшното е, че не става въпрос само за цигански девойки, продадени вече като булки от родителите си. Страшното е друго - 150 отличници над 16 години са се отказали от образование, защото родителите нямат пари да плащат пътните и дневните им разходи.
Нищо чудно - ученическите стипендии не са актуализирани от... 1996 година!
Ето това е омагьосаният кръг, в който кукловодите на “новия световен ред” успяха да вкарат България – “ниско образовано население - малко инвестиции, особено в областта на технологии - бедност - ниско образовано население”...

 

 


Страница 255 от 302