Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

НИЕ НЕ СМЕ ВЪЗХИТЕНИ, Г-Н БОРИСОВ

Е-поща Печат PDF

И сбъдна се пророчеството наше. И стана ясно, че съвсем не беше черен пиар предупреждението ни от 2009 г. Сега и глухият би трябвало да чуе, и слепецът да види, че ако подкрепяш Бойко, получаваш Костов; че ако те спечелят, България губи! А губи, защото победи не линията на промяна, морал и възмездие, както обещаваше ГЕРБ, а линията на разбойника Гаргамел, на Княза на тъмнината, на погромителя на българската индустрия и производство, здравеопазване и армия, на предводителя на ордите от новите, от сините кърджалийски времена, които харизваха авиокомпании на цената на един апартамент, металургични комбинати за 1 долар, външнотърговски банки, ведно с активите, провизиите и печалбата; които хвърлиха в месомелачката на своята т. нар. реформа отрудените граждани на България; които съсипваха работни места, които оставяха хората без хляб и вършеха всичко това без жал и без съвест. Без всякакъв морал те лъжеха народа, че може да се живее и без производство, че само с финансови трикове, подскачане по площадите и по-малко държава може да се поддържа просперитет, жизнен стандарт и институции... И в опустошена България ножът оря на кокал. Проплака народът и бог извърна очи от тях. Разпръсна ги като пилци, като осланени листа. Отвя ги, вледени ги и ги затрупа виелицата на нови ветрове, студове и нови надежди.

 

ГЛОБАЛНОТО ЗЛО

Е-поща Печат PDF

• И НЕГОВИТЕ ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ПОСТУЛАТИ

Днес необходимостта от укрепване на националната идентичност се обуславя преди всичко от възраждането на амбициите за „Monarchia Universalis” (световна монархия). За нея са мечтали крале и императори от древността до германския кайзер Карл V през ХV век, Наполеон Бонапарт през ХIХ, Хитлер, през ХХ, а в края на ХХ и началото на ХХI век САЩ са обладани от същата амбиция. Тя е формулирана в „Американска глобална стратегия”. В нея са закодирани основните цели, главната от които е: „упражняването на американската „имперска“ мощ“ (Бжежински, Зб. Голямата шахматна дъска. Американското превъзходство и неговите геостратегически императиви. Изд. “Обсидиан”, С., 1997, с. 16). С тази разлика само, че на мястото на религията като единствена обединяваща духовна сила в миналото, днес до нея е поставен и политическият й еквивалент – либералната демокрация, чрез която се защитават икономическите, геополитическите и финансовите интереси на една олигархия, начело със световна монархия.

 

ГЛОБАЛНАТА ПОЛИТИКА – ВОЙНА НА СМИСЛИТЕ

Е-поща Печат PDF

Забързани в ежедневието, сме свикнали да използваме термини, често без да разбираме докрай смисъла им. С необичайна лекота жонглираме с тях, без да забелязваме, че те губят своето значение и понякога се превръщат в своята противоположност.

Точно затова интуитивното предусещане на суровите времена предизвика в днешното общество потребност да се определи с ясни и разбираеми образи онова, което се разиграва върху световната шахматна дъска пред очите на всички ни – на извършващата се в онлайн режим Голяма история.

 

ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА, ГОСПОДА!

Е-поща Печат PDF

От 134-годишната история на съвременна България, може да се направи извод, че винаги, когато сме били „скарани“ с Русия, сме губили. Така е било по времето на Първата световна война, така е било и с Втората световна война. Очакваме обаче руснаците винаги да ни прощават „волностите“ като на малко дете. Те винаги трябва да ни „разбират“, а ние да се държим както ни кефне. Или по-точно както го иска някой по-голям „батко“ - по-рано Германия, а сега САЩ.

 

БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВИХЪРА НА АНТИРУСКИТЕ СТРАСТИ

Е-поща Печат PDF

България се отказа от строежа на АЕЦ „Белене”. В този отказ няма нищо икономическо, екологично или технологично – отказът бе чисто политическо действие.

Ако някой се съмнява, нека припомня изказване на „русофоб № 1” Евгений Дайнов: „Какъвто и да излезе кабинетът „Борисов”, едно е кристално ясно: той няма да бъде в услуга на Кремъл. Каквито и да ги надроби, зад дробежа няма да стоят мазните договорки с Путин и „Газпром” (в. „Седем”, 29.7–4.08. 2009 г.). И тъй като Дайнов нищо не разбира нито от икономика, нито от екология, нито от технология, неговото пожелание е умозрително, политическо и което е най-лошо – цивилизационно...

 


Страница 251 от 285