Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

НОВОТО ИЗДАНИЕ НА МИТОЛОГЕМАТА “БЪЛГАРИЯ – 16-АТА РЕПУБЛИКА НА СССР” 2

Е-поща Печат PDF

Продължение от бр. 23

Тезата, защитена от проф. Драганов за “националното предателство” на БКП и на Тодор Живков, които решават да присъединят България към СССР, е ефектна, конюнктурно необходима в идеологическия поход срещу устоите на “зрелия социализъм” от втората половина на 20 век, но и в борбата срещу Тодор Живков. Тя обслужва радикалната промяна на идеята за преустройство: от исторически наложеното дълбоко реформиране на социализма в практика и дейности за реставрация на капитализма в неговите изостанали, паразитни и социално несправедливи форми.

 

ПИЛЕЕМ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИЯ СИ ПОТЕНЦИАЛ

Е-поща Печат PDF

В дните преди и след празника на българската култура, приключи “турско-катарската сага”, разиграна на наша сцена и с наше, макар и формално участие.

Турция проведе блестящо подготвена отпреди геополитическа атака. Тя придаде на лансираните по време на тристранните разговори проекти за скоростен път Русе-Свиленград и на язовира на р. Тунджа, форма едва ли не на много желани и изгодни за нас инициативи. При това и към Катар, и към нас, тя разви атаката си със прийоми от арсенала на своята неосманска доктрина за “Стратегическата дълбочина” в отношенията си към владенията на бившата Османска империя. Подхвърли ни примамката за катарския газ, и си поиска най-апетитната част от приетата още преди 30 години наша Единна транспортна система – пътят Русе-Маказа. Тази част, междувпрочем, засяга и много други страни и има още по-стара история и не по-малко значимо бъдеще като алтернатива на Протоците.

 

ПАМЕТ ЗА БАТУЛИЯ

Е-поща Печат PDF

На 10 юни 2012 г., по вече установена през годините традиция, близо 60 членове и симпатизанти на Софийската градска организация (СГО) на ПП „Нова Зора” се поклониха пред Паметника на загиналите антифашисти в битката между Втора софийска народоосвободителна бригада и правителствени армейски и жандармерийски подразделения край с. Батулия през май-юни 1944 г. В словото си доц. Тодор Мишев, председател на СГО, припомни, че монументът е открит през 1973 г. в памет на загиналите партизани, водени от Дичо Петров. Както и че Батулийската битка се е състояла в местността “Марина мъртвина”, на около 2 км от селото. Пътят на партизаните - от граничната застава в Югославия до Батулия, - е описан върху стените в криптата на паметника.

 

ЗА НОВ ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР И ЗА НОВИ НАЦИОНАЛНИ ОТГОВОРНОСТИ

Е-поща Печат PDF

Становище на ЦПС на ПП “Нова Зора” относно
Политическата резолюция на 48-мия конгрес на БСП

„Съвременната криза и България утре – отговорът на социалистите.
България – нова социална държава!”

Ръководството на ПП „Нова Зора” участва като гост на заседанията на 48 конгрес на БСП, проведен на 19 и 20 май 2012 г. в зала № 1 на Националния дворец на културата. Като партньори в „Коалиция за България” ПП „Нова Зора” е особено заинтересована от двете политически резолюции на конгреса: „Съвременната криза и България утре – отговорът на социалистите. България – нова социална държава !” и „Действена БСП - за демократична промяна”. Особен интерес за ПП “Нова Зора” представлява първата резолюция.

 

НОВОТО ИЗДАНИЕ НА МИТОЛОГЕМАТА “БЪЛГАРИЯ – 16-АТА РЕПУБЛИКА НА СССР” #1

Е-поща Печат PDF

На 20 май т.г. президентът Росен Плевнелиев взе участие във форум на НАТО, състоял се в Чикаго. Там той се срещна и с представители на българската общност, пред които направи важни геополитически изказвания. Основното в тях, както и в други негови изявления в САЩ, е, че той е противник на Русия, която според него може да ни служи единствено за “взаимно изгодно сътрудничество” в икономиката, но не и за други “задачи”.

 


Страница 229 от 378