Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

РОДИНО, НЕ ИСКАМЕ ДА ТЕ ИЗГУБИМ!

Е-поща Печат PDF

• Врящият бежански казан в Гърция

• Обратното броене за България

Опасността от масирана мигрантска атака на границата ни става все по-застрашителна – това беше предупреждението в статията от миналия брой на в. „Нова Зора” „Започна ли обратното броене за България!” (12 април). Вече е факт радикализацията на бежанците и имигрантите в близост до южната ни граница и вследствие „затварянето” на т. нар. Балкански коридор. И особено - след прилагането на процедурата от пакта ЕС-Турция по принудително и силово връщане на мигрантите в Турция.

От друга страна, напрежението в бежанските лагери в Гърция прераства в необуздана ярост и агресия. За съжаление, мрачната прогноза се потвърждава и от бунта на близо 3 000 от общо 12 000 мигранти в лагера в Идомени (Сехово) в дните от 10 до 13 април т.г., и последвалите кървави атаки на гръцко-македонската граница.

 

СВЕТЛИНИ И СЕНКИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБОРИ

Е-поща Печат PDF

Българските турци се явиха на тези избори, както и на предишните – разделени. Движението за права и свободи успя да влезе в Народното събрание, а другата турска партия, Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ) не прескочи 4-процентовата бариера за влизане в парламента. Победителят от изборите е проевропейската партия ГЕРБ. Онова, което вълнува Турция в българските избори е, че заедно с ДОСТ и Партията на Ердоган изгуби изборите. Защото се знае, че основаването на ДОСТ е вдъхновено от Партията на справедливостта и развитието. Резултатът е втора загуба на Ердоган на този фронт. Основаната като съперник на ДПС, НПСД (Народна партия “Свобода и достойнство”), не постигна политически успех. И въпреки неуспеха, това бяха избори, в които ПСР (Ердогановата Партия на справедливостта и развитието) хвърли огромни усилия.

Изключително успешно от основаването си до днес, ДПС е най-голямата от четирите турски партии, просъществували в България след 1989 г. Историята му започва през 1990 г., а негов основател е Ахмед Доган. Същата година партията успя да вкара 23 депутати в Народното събрание, а на местните избори след година печели 27 общини и 635 населени места. Най-големият успех за ДПС идва на парламентарните избори през 2005 г., когато постига резултат от 13 %, 34 депутатски места и три министерства. На следващите избори броят на депутатите нараства до 36, като се прибавят и четирима евродепутати, представляващи България в Европейския парламент.

 

ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА ПРОГРАМА Е НЕОЛИБЕРАЛНА И НЕОКОЛОНИАЛНА

Е-поща Печат PDF

След продължителни разговори между представители на парламентарно представените партии ГЕРБ, Реформаторски блок, Национален фронт за спасение на отечеството (НФСО) и АБВ, през януари 2015 г. бе изготвено споразумение за коалиционно управление на българската държава. На тази основа в ръководения от Бойко Борисов Министерски съвет е приета „Програма на правителството за стабилно развитие на Република България за периода 2014-2018 г.”. По молба на редакцията на в. “Нова Зора”, коментар на тази програма направи проф. Ангел Димов, доктор на икономическите науки, председател на “Социалистическа партия Български път”.

Зора

Програмата на правителството с министър-председател ген. Бойко Борисов е изложена на близо 160 страници и се състои от десетки „цели” и стотици „мерки” за „стабилно развитие на България”. Повечето от тях са групирани и разпределени за изпълнение от съответните министерства - на външните работи, на правосъдието, на икономиката, на селското стопанство...

 

ПАК ЛЕВСКИ СКОК НА ЦЕНАТА НА ТОКА

Е-поща Печат PDF

• Обяснението разсмива, но повишението разплаква

Бележитият сръбски писател Влада Булатович-Виб е автор на следния афоризъм за хроничното поскъпване на живота: “Колкото ме разплаква повишението, толкова ме разсмива обяснението”.
Точно така става и у нас.

 

ОФШОРНАТА КОМПОНЕНТА НА ГЛОБАЛНАТА ВОЙНА

Е-поща Печат PDF

Почти всеки запитан ще каже, че светът днес е полудял. И то толкова е полудял, че се е превърнал в хаос. Може и да е така, но ако си спомним Шекспир, трябва да перифразираме, хаос – да, но в него има система! Това просто означава, че хаосът е управляем. Могъщи сили, добре организирани и с много пари, тласкат света и всички нас, към това, което на научен език се нарича край на историята. При това не в смисъл на апокалипсис, колкото на корпоративна пирамида, чиято вертикала е построена върху принципа на пълното (тотално) контролиране на основата. Основата, това сме ние, обикновените дребни незначителни хорица, които, кой знае защо, се самовъзприемаме като венеца на природната еволюция. И подиграваната плашеща тоталитарна държава на социализма ще се окаже в сравнение с тази корпоративна пирамида детска градина...

За да се стигне до това състояние, в момента се води грандиозна невидима война, на която забелязваме само смътните очертания и рядко някои по-ярки прояви.

Това е еволюционна война

Война срещу Природата. Война срещу Бога, срещу Човека и срещу всичко друго, което си намислите и което се смята за пречка за победата на Онези, които водят войната.

Онези са малка група хора (по преценка на авторитети – около няколко хиляди), самоосъзнали се и самопровъзгласили се за абсолюта на Вселената, които върху награбените и крадени пари искат да станат безсмъртни, и главно – без да загубят парите.

 


Страница 224 от 292