Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

МЕЧТАТА, КОЯТО ВЪЗДИГА...

Е-поща Печат PDF

• за социализма на 21 век

Изборите във Франция завършиха. Резултатът е известен - победи социалистът Франсоа Оланд. Поздравихме го в миналия брой на вестника. Но днес предлагаме материал най-вече заради неговия автор – известния кинорежисьор Робер Гедиджиян, чийто филм “Снеговете на Килиманджаро”* бе оценен високо. Предлагаме текста, не само защото ни е идейно по-близък, но и защото излъчва дълбока емоция, което рядко се случва на политическа публикация...

 

ЗА НАЦИОНАЛНО ЕДИНЕНИЕ И СОЛИДАРНОСТ

Е-поща Печат PDF

• ПЕТА РЕДОВНА СЕСИЯ на Националното общо събрание на партия “Движение за социален хуманизъм”

На 23.04.2016 г. в гр.София, конферентна зала на ЦКС се проведе 5-ата редовна сесия на  Националното общо събрание на ПП ДСХ, член на коалиция „БСП лява България“. Беше отчетена дейността на партията  и националните ръководни органи за периода 2012-2015 г. и приети съответни решения. Избрани бяха Национален изпълнителен съвет и Национална контролна комисия. За председател на Националния изпълнителен съвет и представляващ партията беше избран единодушно досегашният лидер ст.н.с. инж. Александър Радославов, народен представител в 40-ото и 41-вото обикновено народно събрание, зам.-председател на  ПГ „Коалиция за България“.

Делегатите гласуваха отново доверие за предстоящия 4-годишен мандат на председателя на Националната контролна комисия инж. Иван Василев Василев.

Беше приета нарочна политическа Декларация.

Форумът уважиха коалиционни партньори и общественици.

Приветствени слова към делегатите отправиха Михаил Миков, председател на БСП, Елена Нонева, председател на ПД „Социалдемократи“, Йордан Гергов, председател на ПП „Обединена социалдемокрация“, Минчо Минчев, председател на ПП „Нова Зора“, Пепа Молова, зам.-председател на ЗС „Ал.Стамболийски“.

 

БЪЛГАРСКАТА КРИЗА ЩЕ НАДЖИВЕЕ И ЕС

Е-поща Печат PDF

„Европа се намира в критична ситуация, тъй като фокусът върху мерките за бюджетни икономии тласка континента към самоубийство. Никога не е имало успешна програма за бюджетни икономии в която и да е голяма страна. Бюджетните икономии ще доведат до висока безработица, която ще се окаже политически неприемлива и ще задълбочи дефицитите допълнително.”

 

РУСИЯ НЕ Е ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ! БЪЛГАРИЯ НЕ Е ВРАГ НА РУСИЯ!

Е-поща Печат PDF

Председателят на БСП Михаил МИКОВ пред в. “Нова Зора” в разговор с Минчо МИНЧЕВ

• за впечатленията, срещите и разговорите в Москва на водената от него делегация на БСП

Г-н Миков, наскоро бяхте в Москва. Какви са причините и най-вече резултатите от визитата е безспорно най-важният въпрос, но първо бих искал да Ви попитам какви нагласи и настроения усетихте в руското общество по отношение на България?

- Най-важното, което дълбоко ме удовлетворява, е, че в Русия – официалните представители, политиците, руският народ – не виждат враг в България, въпреки оглушителната конфронтационна риторика на отделни български политици и институции, които водят хибридни войни, инвестират във виртуална сигурност и искат 800 млн. за превъоръжаване. Говоря за президента, военния министър, външното министерство. Можем да добавим към тях и хронично болните от русофобия коментатори и анализатори, които не разбират колко са омръзнали на публиката.

 

ВОЙНАТА НА ВЛАСТТА СРЕЩУ ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ

Е-поща Печат PDF

Историята на България, от времената, които наричаме коварно, подло и неистински “преход”, би могла да се разкаже най-добре като призрачен роман. Някога, някъде, в далечното минало, са сътворени такова голямо количество безумия, престъпления и грешки, че техните призраци днес се завръщат като демони от ада и пируват с останките на това, което някога е било прилично общество с идеята за бъдеще.

Тези дни виновното минало напомни за себе си, когато стана ясно, че БТК, два мултиплекса и два военни завода се продават за едно евро на регистрираната съвсем наскоро фирма LIC33.

Какво реформаторско възмущение се изля!

Ама какви протестърски декларации и статуси се написаха!

Ама как само издивя дясното блогърство!

Лелеее, колко ужасени бяха десните шамани.

 


Страница 221 от 319